Kenny får Lenny att återvända till Grönan

3 augusti 2015 skrivs det rockhistoria på anrika nöjesfältet Gröna Lund på Djurgården i Stockholm. Världsartisten Lenny Kravitz lär stänga grindarna långt innan han kliver upp på scenen.

– Det är sällan man upplever en artist med sådant enormt rockpatos som Lenny Kravitz, säger Gröna Lunds programchef Kenny Mattsson.

Det är få förunnat att kunna ha titeln rockstjärna på visitkortet, men den amerikanske rocklegenden Lenny Kravitz är en av dem.

Senast han stod på Grönans scen skapade han stor publikhysteri när han lämnade scenen för att chocka publiken på sitt egna sätt.

– Sist han spelade på Stora Scen skapade han en smärre publikhysteri när han mitt i låten ”Let Love Rule” klev ner i diket och började spontanjamma tillsammans med förbandets sångare. En sådan upplevelse går inte att köpa för pengar, Mattsson.

Lenny Kravitz är en av de främsta rockmusikerna i vår tid och har varit genreöverskridande genom hela sin 20 år långa musikaliska karriär. Han har sålt nästan 40 miljoner album världen över och innehar rekordet i antal vunna Grammys i kategorin ”Best Male Rock Vocal Performace”. 2014 släpptes hans 10:e album ”Strut” och Lenny Kravitz ger sig nu ut på en stor världsturné som stannar till på Gröna Lunds Stora scen.

Gröna Lunds program på Stora scenen
Veronica Maggio – 7 maj kl. 20.00
Olly Murs – 22 maj kl. 20.00
MAGIC! – 23 maj kl. 20.00
Lenny Kravitz – 3 augusti kl. 20.00
Tomas Ledin – 21 augusti kl. 20.00