Kort om mig själv

Jag är en entreprenör som startade min yrkesverksamma bana som föreningskonsulent, först i Falun, sedan i Stockholm där jag jobbade med KFUM Söder, Stockholm Capitals, 08 Stockholm och JKS Basket. Efter det bytte jag till skolans värld där jag var i nästan tio år, där jobbade jag som fritidsledare, resurs och idrottslärare.

Min journalistiska bana inleddes på Svenskan Fans 2004, där jag fortsatte till 2007. Sedan mars 2008 har jag jobbat som journalist på heltid, antingen anställd, ideell eller som egen företagare. Uppdragsgivare finns listade i min cv här nedan och de printtidningar jag varit med och gjort hittar ni här.

I mars 2015 startade jag hockeysajten Hockeybladet och tack vare jobb tvingades den ligga i stort sett nere till i november 2016. Nu är sajten uppe och drivs tillsammans med ett antal redaktörer och skribenter på ett positivt sätt.

Privat lever jag med min sambo Suz sedan 2011 i Birkastan i Stockholm.

Jag har ett stort intresse av idrott, där naturligtvis hockey är ett stort intresse. Jag brinner också för damidrott och anser att damer får för lite plats i media; därför söker jag en skribent/redaktör för SDHL-avdelningen på Hockeybladet, kom gärna med tips.

I övrigt jag älskar att träna och att laga mat; helst till andra än mig själv.

YRKESLIVET

Bulletin Media – 2021-06 – pågående
Journalist, redaktionschef, annonsansvarig och ansvarig för grafik profil.
I maj 2021 head huntades jag till nyhetssajten Bulletin, där skapade jag en grafik profil för ledarskrifter och krönikörer. Efter bara några månader befordrades jag till biträdande redaktionschef och i mars 2022 fick jag tjänsten som redaktionschef. I läsande stund är jag kvar på deltid som redaktör och journalist på konsultbasis.

Hedlund Media – 2012-02 – pågående
THSW AB – Frilansar mellan mina fasta uppdrag.
Hedlund Media är ett mediebolag som äger och driver sajten Hockeybladet.nu.

På sajten Huvudstadsbladet har jag räddat artiklar som jag skrivit i andra medier, men som raderats på grund av att de försvunnit från marknaden. Tyvärr hann jag inte rädda allt. Jag har också skrivit diverse nyheter och krönikor där.

Hedlund Media finns för dig som behöver en skribent, copywriter, kommunikatör med mera.

Global Times Group – 2015-04 – 2017-01
Chefredaktör fotbollssajten Matchdax.
Chefredaktör livsstilsmagasinet Skidinfo
Chefredaktör sommarguiden Sommarinfo
Skribent, hjälpreda vin- och mattidningen Vinsider
Skribent, hjälpreda livssilsmagasinet SportHälsa

Mellan april 2015 och januari 2017 var jag anställd av medieföretaget Global Times Group. Jag var chefredaktör för sommarguiden Sommarinfo, livsstilsmagasinet Skidinfo och fotbollssajten Matchdax. Jag har även skrivit för företagets två andra tidningar Vinsider och flaggskeppet SportHälsa. Se Case

Jag jobbade mycket med SEO, Google Analytics, rubriksättningar och bildhantering och val. Jag har jobbat mest i Drupal och WordPress, men även i andra publiceringsverktyg.

Hockeydagbladet.se – 2014-2015
Frilansjournalist, redaktör och fotograf.
Jag lyfte sajten från 20 000 besök till 120 000 besök på två månader. Men tyvärr orkade inte chefredaktören driva sajten vidare.

Djurgården Innebandy – 2011- 2013
Informations- och evenemangchef
Redaktör för föreningens hemsida, samt pressansvarig, pressutskick, presskonferenser med mera.

Djurgården Damfotboll – 2009-2011
Press- och hemsidesansvarig
Redaktör för föreningens hemsida, samt pressansvarig, pressutskick, presskonferenser med mera.

Newzglobe.com – 2008-2012
Redaktör, nyhetschef, fotograf, grävande journalist
Newzglobe, en internationell affärs- och livsstilstidning där jag var nyhetschef och fast skrivande journalist/webbredaktör och fotograf.