Polisen slängde pass i pappersåtervinningen – dök upp i konstverk

PASS

Under den pågående kulturfestivalen Stockholm Music and Arts på Skeppsholmen i centrala Stockholm, gjordes idag ett för polisen mycket pinsamt fynd. I konstverket ”The world as of yesterday” av Moderna Museets konstnär Anastasia Ax, 35, hittades minst fyra makulerade svenska pass och minst ett makulerat svenskt internationellt id-kort.

Konst

Konstnären Anastasia Ax trodde inte sina ögon när det dök upp pass, id-kort och brev från Polismyndigheten i det konstverk hon håller på att färdigställa utanför Moderna Museet på Skeppsholmen i Stockholm idag. Konstverket ”The world as of ysterday” färdigställs genom att Ax skulpterar fram en scen, som det ska framträdas på imorgon på festivalen Stockholm Music and Arts.

Oroliga besökare sprang runt i det ofullständiga konstverket och försökte gömma undan de känsliga identifikationshandlingarna.

Brev

Stockholmspolisen har stora brister i hanteringen av brevavfall och hur man hanterar makulerade pass och identifikationshandlingar. Det är, förutom pinsamheten att svenska medborgares makulerade pass slängs i pappersåtervinningen, dessutom olagligt att slänga plast och kuvert i pappersåtervinningen.

Huvudstadsbladet kommer att söka Polismyndigheten i Stockholms län under söndagen.