Jag blir förbannad, upprörd, ledsen – hur långt ska det få gå?

När jag läste Järnkaminernas uppmaning om lugn kring Tele 2 Arena inför morgondagens derby trodde jag att det fanns hopp. När jag läste Hammarbys lagkapten, Kennedy Bakircioglüs, kommentar angående uppmaningen steg hoppet. Nu raseras precis allt hopp när jag läser om så kallad ”fri jakt”, ”licensjakt” och hånfullt osmakliga banderollförslag från så kallade supportrar! Min fråga är: VAR ÄR AVSTÅNDSTAGANDET från Bajen Fans och Hammarby Fotboll?

Senast  så kallade supportrar gick ut med att det rådde ”fri jakt” gick ett liv till spillo, ett öde som det finns/fanns planer på att håna…. JAG BLIR ÄCKLAD!

Inför morgondagens derby har Djurgårdens officiella supporterförening, Järnkaminerna, gått ut med en uppmaning om att matchen mellan fansen ska avgöras med sång, ljudvolym och tifo  – inte med våld. Det är det bästa Järnkaminerna skrivit på mycket mycket länge och jag hoppas att alla läser detta>>>

Nu finns det så kallade supportrar som tar kraftigt avstånd från Järnkaminernas uppmaning. Det finns de som säger ”Det var Djurgårdens fans som började” och det kanske det var – det lägger jag ingen som helst värdering i när det gäller morgondagens match! Jag kan i alla fall konstatera att det var Djurgårdens fans som började med att sträcka ut handen för att fotbollen ska slippa spilla ytterligare ett liv. Det möttes av det här:

Fri Jakt 3

När jag dessutom läser förslag på hur man vill håna den supporter som fick sätta livet till vid förra årets premiär i Helsingborg blir jag äcklad över hur man tänker, om man nu kan tänka när man är funtad på det här sättet.
Fri-Jakt-2

Vem ställer sig bakom detta?

Derby ska vara en fest, nu riskerar det att bli ett krig, ett krig där liv kommer att spillas – om inga ställer sig upp och säger:
DET RÄCKER NU!

Sluta att förstöra idrotten!

Hur många liv ska spillas? Hur många vedergällningar ska vi tolerera?

DET RÄCKER NU!!

5 svar på ”Jag blir förbannad, upprörd, ledsen – hur långt ska det få gå?

 1. Hammarby

  Pinsamt hur du kan lägga över nått slags ansvar på Bajen Fans och Hammarby Fotboll för vad 5 idioter skriver på ett öppet forum. Lägg ner.

  • dontoomazzo

   Inte ansvar, att ta avstånd!

   Kommer inte lägga ner när problemet är att liv står på spel om vi inte reagerar.

 2. Hammarby

  I fem års tid har ni (dif) hetsat mot Bajen med bland annat ”Stockholms stolthet”. Nu, med några dagar kvar till matchen, har ni förstått att ni kommer bli fullständigt krossade och uppmanar till lugn. Hur går det ihop?

  • Stefan A

   Bah, hur har vi hetsat mot Bajen menar du? Stockholms Stolthet, är ju något vi började med 1986 och visst har det både skrattats åt och hyllats, men att det skulle vara en hets mot Bajen får du nog utvecka. jag tror inte att vi kommer blir ”fullständigt krossade” och är inte orolig för hur det kommer att vara inne på matchen. Visst kommer vi att vara färre som bortalag men knappast sämre. Man gynnas av att ha en kompaktare sektion. Men hetsen som kommer från ert håll, med ”er arena” och att ”Defenda Söderort” skulle bli bättre om man från officiellt håll försökte lugna snarare än att elda på… men tyvärr har det inte gjorts. Så jo, jag anser att klubb och BF har ett stort ansvar här, genom sin retorik med att vi, DIF, skulle vara oinbjudna gäster och därför är legitima måltavlor gör att en del mindre smarta personer går förlångt.

 3. Igor Armas

  Handlar bara om att gårdarna börjar bli skitnödiga nu när dagen D börjar närma sig, efter att i två års tid nu gjort allt för att provocera. Är ex snack från fom om att tåga Götgatan fram, för ”vad ska dom göra”.
  Nä spårar det ur ikväll ligger hela ansvaret på ljuggårn

Kommentarer är stängda.