Leksand – Djurgården: Mycket känslor och viktiga poäng står på spel

Det är mycket viktiga tre poäng som står på spel i Tegera Arena ikväll. Sedan några år är det mycket känslor mellan lagen och nu har Leksand på kort tid värvat två spelare som är starkt förknippade med Djurgården. Något som spär på känslorna ännu mer. Har vi en riktig nervpärs att vänta i Leksand?

Leksand
Sett till de fem senaste matcherna är Leksand femma i tabellen och har tagit full pott i tre av de fem senaste matcherna. Två nyförvärv i Patrick Chelin och Mattias Guter är starkt förknippade med motståndarlaget och den sistnämnde ser fram mot att möta Djurgården.

– Det kommer vara speciellt så klart. Jag har många vänner i laget. Det kommer vara lite pirrigt innan. Skönt att ha publiken här på min sida. Jag ser fram mot mötet, säger Guter till Leksands hemsida.

Hur ska ni spela för att slå Djurgården?
– Det gäller att ha fart på rören och få in puckar framför mål. Om vi levererar i power play och täpper till i box play så tror jag nog att vi ska kunna slå Djurgår’n.

Vill du avgöra och kommer du att jubla som senast när du avgjorde mot Brynäs?
– Det skulle vara skönt att få avgöra, men så värst mycket målgest lär det inte bli.

Frågan: Är släkten värst, kommer någon av Chelin eller Guter att avgöra matchen?

Djurgården
Stockholmarnas form börjar närma sig Modos och nu är det allvar för Djurgården. Förlust ikväll och Leksand är nästan ikapp. Senast mot Skellefteå hade Djurgården näst intill fullt lag och det gjorde att de såg väldigt osamspelta ut. Alexander Fällström är tillbaka i laget och han har som enskild spelare tillsammans med målvakten Mikael Tellqvist varit den som betytt mest för laget.

Frågan: Fortsätter Djurgårdens kräftgång, eller lossnar det mot Leksand?

Tips: 2-3 efter förlängning

Klicka på bilden för att spela på matchen
Klicka på bilden för att spela på matchen