Luleå – Linköping: ”Vi ska ta dem med tyngd”

Det blir en tuff match mot serien bästa hemmalag de senaste fem matcherna som ställs mot bortastarka Linköping. Hemmalaget jagar en fast slutspelsplats och bortalaget har häng på den viktiga andraplatsen.

Luleå
Norrbottningarna har bladat och gett ett tag i SHL och därför är inte tabellplaceringen bättre än åtta för tillfället. Tränaren Joakim Fagervall har en analys varför det blivit lite svajigt.

– Många gånger har vi ett stort puckövertag, men lyckats utnyttja det på ett dåligt sätt och inte gjort mål. Det känns som vi får kniven mot strupen då, säger han till Luleås hemsida och fortsätter:

– Många gånger har vi ett spel som gör att vi kan gå ifrån med ett par mål och då är vi stabila.

Vad krävs för att ta tre poäng mot Linköping ikväll?
– Mer tyngd mot deras mål och komma till snabbare avslut så man får jobba på returerna. Vi får inte dra ut på processen och göra Linköping till ett bra försvarande lag. Vi ska attackera direkt och varje gång vi är i anfallszon ska vi attackera hårt.

Frågan: Är Johan Harju den frälsare som Luleå sökt?

Linköping
Östgötarna är ett av seriens starkaste bortalag och åker till Luleå med ett starkt bortasjälvförtroende, trots förlust i den senaste matchen mot hemmastarka Linköping. Nu har laget häng på den åtråvärda andraplatsen.

Frågan: Drabbas Linköping av andraplatsnojan?

Tips: 2-4

Klicka på bilden för att spela på matchen
Klicka på bilden för att spela på matchen