Brynäs – HV71: ”Det finns inga lätta matcher”

SHL:s formsvagaste lag tar emot topplaget HV71 och nu hoppas hela Gävle på att Brynäs ska lyfta. Andreas Johansson och hans spelare i HV71 ska stoppa det lyftet.

Brynäs
Trots den snöpliga förlusten borta mot Leksand i helgen ser Brynäs nye tränare Thomas ”Bulan” Berglund ljust på tillvaron för Gävlelaget och han tror stenhårt på att det vänder ikvällens hemmamatch.

– Det finns mycket som är bra i vårt spel under dessa förluster. Spelet i egen zon, spelarnas delaktighet och backcheckingen framförallt. Men det kommer bara bli bättre och bättre och jag tror stenhårt på seger ikväll.

”Bulan” understryker hur det är att komma väl förberedd till matchen mot HV71.

– Det finns inga lätta matcher överhuvudtaget. Det är bara in och köra utifrån det vi har kommit överens om. Vi vill spela vårt spel, hitta blad och vara kreativa. Samtidigt vill vi göra det otroligt svårt för motståndarna.

Frågan: Har ”Bulan” nått från med sin spelidé?

HV71
Sedan förlusten borta mot Djurgården har HV71 två raka segrar, om än en på övertid mot svaga Modo. Nu har tränare Andreas Johansson matat spelarna med taggtråd och lektioner om att offra sig för laget för att man ska nagla sig fast i topp tre och kanske till och med nå andraplatsen.

Frågan: Har HV71 tappat bortaspelet helt?

Tips: 4-2

Klicka på bilden för att spela på matchen
Klicka på bilden för att spela på matchen