Växjö – Brynäs: Supporterturbulens mot tränarbyte

Det är två lag det blåst kring den senaste tiden. Den ena föreningen har haft turbulens med en supporterfalang och den andra försöker vända en negativ matchtrend med nya tränare.

Växjö
Efter tre raka segrar blev Luleå för svåra för Växjö. Det har varit turbulent i föreningen och man har brutit med supporterfalangen Psycho Circus Tifo efter en hatattack i derbyt mot HV71. Hur påverkar det här spelarna när man spelar hemma för första gången sedan händelsen? Supporterföreningen uppmanar till samling på Växjös hemsida.

”Lakers Lakejer vill uppmana ALLA, oavsett åsikt kring beslut som tagits, ståplats eller sittplats, gammal eller ung att sluta upp och hjälpa laget till tre poäng. Klappa dina händer (skippa klappan för en match), sjung med, låna en flagga, bär klubbfärgerna med stolthet. Det är dags för Vida Arena, och Västra Stå i synnerhet, att koka igen!”, uppmanar de.

Frågan: Tar Växjö rygg på topplagen?

Brynäs
En ny röst, en ny tränartyp för Brynäs och lita på att det blir mer action i Brynäsbåset med Thomas ”Bulan” Berglund som huvudtränare. Det lär bli en och annan hårblås om det inte går som ”Bulan” vill, spelare, domare och motståndare lär få sin beskärda del på fredagskvällen.

För spelarna har det varit en tuff vecka med mycket nytt att ta in.

-Vi har lagt fokus på farten, mycket mer än vi gjort innan. Det har varit en tuff vecka för oss. Många nya intryck och mycket nytt i spelet, säger backen Oskar Eklund.

Frågan: Blir det en direkt ”Bulan”-effekt för Brynäs?

Tips: 1-4

Klicka på bilden för att spela på matchen
Klicka på bilden för att spela på matchen