Bilden av en hycklare

image

Ta en ordentlig titt på mannen på bilden, han heter Sten Nordin och är finansborgarråd i Stockholm. Sten Nordin är också stereotypen av en hycklare. När han höll guldtalet till Tre Kronor i Kungsträdgården i måndags ekade missnöjet från de som samlats för att fira guldhjältarna. ”HYCKLARE”, skreks det när Nordin berättade hur stolt han var över att det svenska guldet bärgats i Stockholm.

Bakgrunden till missnöjet är att Stockholm stad är totalt idrottsfientlig och för att citera Sten Nordin själv, ”Det syns på min kropp att idrott inte var favoritämnet i skolan”, så ligger det inte långt till hands att förstå hur idrottspolitiken sopas under mattan i huvudstaden.

Sten Nordin gottade sig i Kungsträdgården när han frotterade sig med de svenska guldhjältarna i Tre Kronor, hjältar som ovetandes om hur Stockholm stad motarbetat hela VM. Hand upp den som inte varit vid Globen, i tunnelbanan eller på Drottninggatan och sett att det varit Hockey-VM i staden. Så stolta är Stockholm över att världens största årligen återkommande vinterarrangemang att de inte ens är villiga att ge det reklam. Undrar hur många extra skattekronor som kommit in till Stockholm tack vare VM?

Sten Nordin är Stockholms ledande politiker och idrotten i staden blöder inte, den förblöder. Ständigt motarbetade av politiker, oavsett färg, och dess tjänstemän. Nu kräver inte jag att Stockholm ska gå in med mångmiljonbelopp för att rädda stadens föreningar, de ska inte heller hjälpa till med skatteplaneringar och sälja gatstenar för att föreningarna ska få bättre ekonomi. Staden ska dock se till att föreningarna har möjlighet att bedriva verksamhet i anläggningar som är anpassade efter de krav som ställs på föreningarna och storleken på publik med mera.

Men så länge Sten Nordin får frottera sig och sola i guldglansen när någon vinner så är han glad. På tisdag är alla SM-guldmedaljörer från 2012 inbjudna till Stadshuset, hoppas att de bojkottar inbjudan.

Nu är inte Alliansen allena idrottsfientliga, det spelar ingen roll vilken politisk majoritet Stadshuset har – idrotten negligeras ändå.

Mer idrott i skolan, mer pengar och resurser till föreningarna nu!