Bilderna av Stockholm (Solna) som Europa kommer få se


Idag står Sverige, Stockholm (Solna), som värd för EM-finalen i damfotboll. Matchen spelas på den stora Nationalarenan Friends Arena i Stockholm, ja jag vet att den ligger i Solna – men det är inget som tyskar och norrmän bryr sig om. Nu har inte Solna Stad hängt med i svängarna, utan det är den här bilden besökarna kommer att ha på näthinnan när de kommer fram till Friends Arena.

Bilderna är från en vandring på 1 100 meter från Solna Station till Friends Arena. Det första som möter gästerna är en container som blockerar halva utgången från pendeltågsstationen.


Första skylten som talar om vart du ska för att komma fram.
Sen fortsätter vi.


Efter 200 meter möts vi av denna syn.Om den här bron hade varit klar hade besökarna sluppit 600 meters promenad ungefär.Efter ungefär 600 meter ser du för första gången Friends Arena.

Det spelar ingen roll om du kommer från norr, söder eller väster så kommer du in mitt i ett stort byggområde. Från öster går det inte att komma för där ligger järnvägen i vägen.

Jag vill poängtera att det är ingen kritik mot vare sig EM-organisationen eller Svenska Fotbollförbundet, SvFF. Kritiken riktar sig mot Solna Stad som inte klarar att visa upp en städad fasad. Vi ska ha i åtanke hur många som är oroliga för hur Brasiliens infrastruktur kommer att se ut när VM för herrar spelas nästa år – samtidigt är detta bilden av Sverige!

Trots att jag försäkrat SvFF att kritiken inte har med dem att göra är de rädda för dessa bilder.

Samtliga bilder är ©Tomas Hedlund