Brynäs har chansen att skapa en lucka

Brynäs tar emot bortastarka Linköping och med lite tur kan de stå med ett ben på stadig mark efter kvällens matcher. Linköping kom tillbaka efter en förlustsvit och går för andra raka segern.

Brynäs
Från att ha varit ett riktigt strykgäng har Brynäs gått och blivit ett varannanmatchlag under ledning av ”Bulan” Berglund. Håller Brynäs stilen blir det vinst mot Linköping ikväll.

Inför kvällens match har Brynäs tre förluster på fyra matcher mot Linköping, en statistik laget vill förbättra.

– Ja, och det vill vi ändra på ikväll. Vi vet att Linköping är ett bra lag. De har en vass förstakedja som vi måste se upp med. Men vi ska spela vårt spel och fokusera på det vi ska göra ute på banan. Gör vi det så är vi med och krigar om poängen, säger forwarden Pathrik Westerholm till Brynäs hemsida.

Westerholm tror på en het match i Gavlerinken.

– Det kommer bli krig i 60 minuter från båda lagen. Vi slåss om otroligt viktiga poäng. Men gör vi det vi ska så blir vi tre poäng rikare.

Frågan: Tar Brynäs chansen ikväll?

Linköping
Efter tre raka förluster vann Linköping äntligen en match igen. Starka Örebro betvingades med 1-0 och man åker till Gävle med nyvunnet självförtroende.

Assisterande tränaren Dan Tangnes ser på Brynäsmatchen med tillförsikt.

– Det ska bli kul att möta Brynäs ikväll. Alla matcher här på slutet är tuffa, alla lag kämpar kring olika streck och det är mycket att spela. Det kommer att bli stentufft och det gäller att vi plockar fram vårt bästa spel hela tiden framöver, säger han till föreningens hemsida.

Tangnes har även receptet för en andra seger på rad för Linköping.

– Det kommer vara viktigt att vi har foten på gasen hela vägen, att alla är fokuserade när de är på isen och att vi spelar med en hög lägstanivå. Vår utmaning just nu är att spela jämnt över 60 minuter.

Frågan: Har Linköping fått ordning på målvaktsspelet?

Tips: 3-2

24hBet: 1. 2,40 – X. 3,75 – 2. 2,63