Två formtoppade lag slåss om slutspelsplats

Det är två formstarka lag som möts i Örebro ikväll, även om hemmalaget förlorade knappt senast. Luleå har drabbats av Harjueffekten och har vittring på slutspelsplats.

Örebro
Trots att Örebro är ett av SHL:s formstarkaste lag riskerar de att tappa direktplatsen till slutspelet ikväll. De har en förlust på de fem senaste, men två av segrarna är efter full tid och det straffar sig i den jämna serien.

Örebros assisterande tränare tror på en tuff match i Berhn Arena.

– Vi vet att Luleå är ett tufft lag att möta, det krävs en stark arbetsinsats för att vinna! Dom kommer med tre vinster i ryggen plus vinsten i CHL, det är djävulskt tungt motstånd så det gäller att vi är påkopplade från start, säger han till Örebros hemsida.

Vad är särskilt viktigt att tänka på mot just Luleå?
– Att komma upp i en arbetsinsats som är bättre och starkare än deras, dom har duktiga målvakter och släpper inte till så klara målchanser. Det gäller att komma in på deras insida, kan vi göra det så har vi god chans att vinna!

Frågan: Slutspel eller inte?

Luleå
Norrbottningarna har drabbats av Harju– och CHL-feber och är just nu SHL:s absoluta formlag. En förlust och den kom efter full tid på de fem senaste. Seger ikväll och siktet är inställt på en direktplats i slutspelet.

Trots att Daniel Larsson har lett Luleå så är Joel Lassinantti som får förtroendet mellan stolparna ikväll.

Frågan: Blir det ett lyckat målvaktsbyte för Luleå?

Tips: 3-0

24hBet: 1. 2,07 – X. 3,80 – 2. 3,20