Hockeyfesten till Nyköping i påsk

Samtliga pojk-SM från U16 till J20 avgörs under påskhelgen, 2-6 april i Nyköping. Svenska Ishockeyförbundet har beslutat att samtliga USM-finaler på pojksidan ska avgöras i Nyköping Arenor i Nyköping.

– Ett erkännande för återetableringen av hockeyn i Nyköping, säger Martin Ward, vice ordförande i Nyköpings Hockey Ungdom

Svenska Ishockeyförbundet har utsett Nyköpings Hockeyförening Ungdom, NHU, till arrangör av SM-slutspelet för pojkar U16, J18 och J20 under påskhelgen 2-6 april.

Hockeyn i Nyköping försvann när hockeyföreningen tvingades i konkurs. Nu har man börjat om i NHU och att de får arrangera finalspelet ses som en liten revansch för hockeyn i staden.

– Nyköpings Hockeyförening Ungdom, HFU, är mycket glada och stolta över att Svenska Ishockeyförbundet har beslutat att placera JSM-slutspelet i Nyköping. Arrangemanget är en fantastisk möjlighet för föreningen att erbjuda högklassig ishockey på orten, stimulera det lokala hockeyintresset och främja nyrekrytering. För en nystartad förening är denna typ av stimulans oerhört värdefullt också för befintliga ledare, spelare, föräldrar och sponsorer. Vi får ett erkännande att vi har lyckats återetablera ishockeyn i Nyköping med en seriös och hållbar verksamhet, säger Martin Ward, vice ordförande och pressansvarig i Nyköpings HFU och fortsätter:

– Arrangemanget stärker också banden mellan kommunen och föreningen då gemensamma krafter och lösningar krävs. Med en anläggning som Rosvalla, med dess utbyggnad under de senaste åren, så finns alla förutsättningar till ett lyckat genomförande. Nyköpings HFU ska på bästa sätt bidra från sitt håll i arrangemanget.

Svenska ishockeyförbundet vidareutvecklar finalspelet för ungdomar när de flyttar in U16 i samma arrangemang som J18 och J20.

– Vi har som tradition sedan ett antal år att genomföra sammanhållna JSM för J18 och J20 på en och samma plats. Nu tar vi nästa steg när vi även införlivar USM för U16 i detta upplägg. Nyköpings HFU och Nyköpings kommun är utmärkta arrangörer och lämpliga samarbetsparters i detta arrangemang, säger Mikael Lundström, Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef.

Lita på att det kommer att krylla av hockeylegender i form av agenter och scouter i Nyköping i påsk.

Spelordning för pojk-SM
Torsdagen den 2 april 2015
U16
Semifinal 1
Semifinal 2

Fredagen den 3 april 2015
J18
Semifinal 1 Lag 1-Lag 4
Semifinal 2 Lag 2-Lag 3

U16
Match om tredje plats
Final

Lördagen den 4 april 2015
J18
Match om tredje plats
Final

Söndagen den 5 april 2015
J20
Semifinal 1 Lag 1-Lag 4
Semifinal 2 Lag 2-Lag 3

Måndagen den 6 april 2015
J20
Match om tredje plats
Final

Matchtider meddelas senare.