Leksand – Modo: Vinna eller försvinna

Bottenfinalen där det gäller vinna eller försvinna för det sjunkande skeppet Modo. Leksand sprattlar till ibland och har häng på Play in till våren.

Leksand
Efter skrällsegern mot Örebro senast har Leksand blicken på Brynäs som ligger närmast före i tabellen.

– Vi har chansen att närma oss lagen ovanför och nu gäller det att vi tar den också, säger Ryan Russell till Leksands hemsida.

Den kanadensiske forwarden Ryan Russell gör comeback, i matchen mot bottenrivalen Modo, efter en handskada. 17 matcher hann Russell med innan skadan.

– Det var under en match i mitten av november. Jag gick ner och täckte skott och pucken tog illa på handen, säger Russell.

Det är en spelsugen Russell som ser fram mot att möta hemmapubliken och Modo. På frågan hur spelsugen han är svarar Russell:

– Oj, väldigt. Att sitta och kolla på matcherna från sidan är bara jobbigt, man vill ju vara med på isen och hjälpa till! Jag känner mig väldigt förväntansfull inför i morgon.

Frågan: Fyra raka förluster innan årets första seger för Leksand. Kommer seger två nu?

Modo
Mardrömmen för Modo fortsätter även med ”Perra” Johnson vid rodret. Inte en trepoängare sedan den 29 november, trots att man är med är matcherna och oftast förlorar med uddamålet. Enligt Johnsson har Modo höjt nivån på sitt spel och efter matchen mot Färjestad kunde han börja blicka framåt.

– Vi tog inga poäng och vi vann inte, det ska vi till en början ha helt klart för oss, säger Johnsson och fortsätter:

– Men någonstans tycker jag ändå att vi höjde oss. Sen är det klart att det var både skicklighet och kyla som saknades när chanserna väl dök upp för oss samtidigt som deras målvakt gjorde några riktigt kvalificerade räddningar.

Nu vill Johnsson se bra spel från sitt lag i en hel match istället för bara i inledningen. Ingen kan ta miste på att Johnsson blickar framåt.

– Det som har hänt har hänt. Vi är där vi är och nu handlar det om att komma ut på samma sätt som vi gjort i några matcher här när vi startat bra, men vi måste hålla den typen av spel i hela 60 minuter. Det är vår målsättning inför mötet mot Leksand.

Joonas Lehtivouri, drabbades av hjärnskakning mot Färjestad, är borta minst en vecka. Däremot får man tillbaka Dennis Persson. Linus Ullmark och Travis Roche osäkra kort.

Frågan: Är 48 dagar utan trepoängare nog, eller förlängs Modos dystra svit?

Tips: 2, 3-4

Klicka på bilden för att spela på matchen
Klicka på bilden för att spela på matchen