Väggen Grahn fick ge sig till slut

Sverige förlorade den målmässigt täta matchen mot Ryssland med 1-2 efter straffar i 4-nationersturneringen i Uppsala på fredagskvällen. Damkronorna var nära en triumf tack vare den levande väggen i målet, Sara Grahn – Brynäs.

Leksands Lina Wester såg ut att, tillsammans med målvakten Sara Grahn, bli matchhjälte med sitt mål i den första perioden. I två perioder hängde svenskorna med ryskorna hjälpligt. I den tredje la ryskorna i en högre växel, bara i den perioden sköt de lika många skott som Damkronorna under ordinarie tid. Nu fick de hål på en storspelande Grahn i början av den tredje perioden och sedan fortsatte kanonaden. Grahn tog 43 skott i matchen.

Tillsammans med Finland och Schweiz är Ryssland de största hoten mot en svensk medalj under hemma-VM i månadsskiftet mars/april nästa år.

Matcherna spelas i Metallåtervinning Arena i Uppsala.

Svenska ishockeyförbundet sänder matcherna på sin webbkanal Live Arena.

[button color=”” size=”” type=”3d” target=”” link=””]Sveriges matcher i Uppsala i helgen
Sverige-Ryssland 1-2 e str