Patricia firar 30 med en flytt till Söder Mälarstrand

Bild

Nattklubbsbåten Patricia tvingas flytta från Slussen när ombyggnationen sätter igång. Länge var det osäkert om den populära partybåten skulle överleva och få förnyat tillstånd. Igår kom glädjebeskedet för ägarna och gästerna – Patricia får ny plats i Mälaren.

Det har stötts och blötts om vad som ska hända den populära nattklubben Patricia och Stockholms tjänstemän ville inte ge ägarna tillstånd att lägga till vid Söder Mälarstrand. Nu har stadens politiker kört över tjänstemännen och ny plats för partybåten blir i Mälaren vid kajen nedanför Münchenbryggeriet.

– Patricia är en mycket populär båt som innehåller både dans och restaurang och det är bra att båten får vara kvar i närheten av Slussen, säger stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius (M) i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det behövs mer liv och rörelse längs med Söder Mälarstrand och jag tror att Patricia kommer att bidra till att kajen får mer folkliv.

Patricia (fullständiga namnen är Lady Patricia) har haft tillfälligt bygglov vid Stadsgårdskajen sedan 1984 och har tillsammans med Stockholms Hamnar tittat på alternativa placeringar för fartyget.

I och med att Slussen rivs och Stadsgårdsleden bland annat kommer att däckas över behöver Patricia flytta.

Patricia har fått ett permanent läge vid Söder Mälarstrand 55.