Jörgen Jönsson om varslen under FBK:s ekonomiska kris: ”Det var behövligt”

Storklubben Färjestad har hamnat i en ekonomisk kris, för att lösa krisen tvingas man varsla ikoner och trotjänare om uppsägning. Den tidigare Färjestadskaptenen och Guldhjälten Jörgen Jönsson uttalar sig om föreningens kris.

– Det var behövligt att göra, säger den forne stjärnan till Hockeydagbladet.

Jörgen Jönsson har lämnat hockeylivet och Färjestad bakom sig och börjat som konsult hos ett Karlstadbaserat företag. Han har dock hjärtat kvar i klubben och följer sin föreningen från sidan.

Efter att ha varit en av landets rikaste föreningen har intäkterna minskat för Färjestad och man har tvingats varsla trotjänare som Thomas Rundqvist, Kjell Dahlin, Anders Steen och Mathias Johansson om uppsägning. Nu kommenterar Färjestadsikonen Jörgen Jönsson varslen om föreningens ekonomi.

– Nu är inte jag någon ekonomikille, men något var uppenbarligen behövligt att göra för att rädda ekonomin, säger Jönsson.

Att det är trotjänare som får gå irriterar dock den forne stjärnan.

– Det är någon som tyckt att det är de namnen som är aktuella, det är alltid tråkigt när det är vänner och bekanta som drabbas, så känner jag.

Jönsson tror dock att föreningen klarar sig ur krisen. Han tycker att laget är med och slåss om SM-guldet även den här säsongen, även om det började tungt.

– Färjestad ska vara med i toppen och det känns som det är dem som på allvar kan utmana Skellefteå om SM-Guldet i år.