HV71 – Örebro: Vilket lag bryter sin dystra svit?

SHL:s just nu näst sämsta lag tar emot årets poplag Örebro. Båda lagen kommer till spel med förlustsviter, vilka bryter den negativa trenden?

HV71
Trots fyra raka förluster parkerar Andreas Johanssons mannar på en tredjeplats i SHL, men svackan har gjort att laget nu endast har två poängs marginal till Färjestad utanför slutspelsplats.

Frågan: Ska svarta januari få ett slut för HV71 eller är de på väg in i en kris?

Örebro
Kenta Johanssons mannar har haft häng på en sensationell andraplats ett tag nu, två raka förluster har ställt till det för SHL:s poplag. En tredje förlust och slutspelsplatsen är borta, i alla fall för tillfället. Johansson har analysen klar inför morgondagens match.

– Det blir såklart en tuff uppgift. Men, vi har inte förlorat tre raka matcher, så vi får försöka i morgon igen. Vi har ett bra läge i serien, men det är mycket kvar ännu. Många lag förstärks också och det blir fullt fokus på varje match, säger han och fortsätter:

– Jag vill se att vi är ”på” i 60 minuter. Att vi spelar bra försvarsspel, men också har ett eget spel när läge bjuds. Vi måste våga ta initiativ.

Frågan: Vänder det nu eller är de inne i svackan som alla experter trodde skulle infinna sig redan från start?

Tips: 1-2 efter förlängning

Klicka på bilden för att spela på matchen
Klicka på bilden för att spela på matchen