In Flames skapar musik- och tivolihistoria – öppnar säsongsstängt Gröna Lund

Bild

Fem år har gått sedan In Flames senast stod på Grönans Stora Scen. En väntan som varit alldeles för lång är nu över. Gröna Lund hade egentligen stängt för säsongen, men fredagen den 27 september sker något unikt i tivolits historia. Hela Gröna Lund öppnas exklusivt för konserten med In Flames.

Efter en fantastisk konsertsommar med 64 spelningar på Stora och Lilla Scen, skulle Gröna Lund den 22 september stänga igen sina portar för säsongen. Då fick man samtalet. I flera år har man försökt få till en konsert med Sveriges största metalband In Flames, utan att lyckas hitta ett datum som passat både band och Gröna Lund. Nu hade man ett datum. Det fanns bara ett problem. Gröna Lund var stängt.

– Sedan den fantastiska konserten de höll hos oss 2008 har jag kämpat för att få tillbaka In Flames. Nu fick vi äntligen till ett datum, problemet var bara att tivolit hade stängt den 27 september. Men det spelar ingen roll. Vi öppnar upp hela Gröna Lund för den här kvällen. Tro mig, det är det värt, säger Gröna Lunds Programchef Kenny Mattsson.

– Vi hade ju egentligen avslutat den här turnén och ska börja spela in en ny skiva. Men det var lite tråkigt att sista konserten var i Tyskland, så det ska bli skitkul att få göra ett sista gig på hemmaplan och på Gröna Lund, säger Anders Fridén, sångare i In Flames.

Gröna Lund kommer att ha hela tivolit öppet fredagen den 27 september kl. 16.00-23.00 med attraktioner, spel och mat. Konserten startar kl. 20.00.

Entré:100 kr (förhöjd konsertentré till 200 kr kl. 18.00-20.30). Säsongskort gäller.