Det vilda julbordet firar 30 på Tyrol idag

Bild

Idag, torsdag är det premiär för Tyrols spännande och alternativa julbord med enbart vilda djur på menyn. I år passar de även på att fira 30 år med sitt vilda julbord.

Klockan 17.30 öppnas dörrarna till Tyrols Vilda Julbord för 30:e gången. Sedan 1983 har man bjudit på de finaste råvarorna och de mest spännande vilträtterna från de lappländska vidderna. Som vanligt hittar man de klassiska rätterna björnköttbullar, älgstek, kåtarökt fjällröding, souvasbakad lax och åkerbärsglass. Varje år bjuds även matgästerna på nya spännande vilträtter. Bland årets nyheter på det 35 meter långa julbordet hittar vi bäverkorv, björnkorv, älgsallad, blåbärsglögg och skaldjursqueneller.

– Vilt kött är så ekologiskt det kan bli och det är verkligen roligt att få chansen att utveckla nya smakupplevelser av så fina råvaror. Vi försöker alltid hålla en balans mellan att erbjuda de klassiska rätterna och att överraska våra gäster med något nytt. Det ska exempelvis bli jättespännande att se hur bäverkorven tas emot av gästerna och vi har även komponerat en ny sallad med älgkött, säger Samuel Cabrera, kökschef på Tyrol.

Även dessertbordet får nya smakupplevelser, men här kommer rätterna kunna varieras från dag till dag.

– Vi kommer inte alltid ta fram stora enheter av varje dessert utan en del av utbudet kommer att variera från dag till dag och nya rätter och smaksättningar kan komma fram under julbordets gång. Mat handlar ju väldigt mycket om inspiration och den kan komma när som helst, säger Henrik Stensvad, köksmästare på Tyrol.

Serveras
Julbordet serveras från och med idag till den 21 december på Tyrol på Gröna Lund.

Tider
Lunch tisdag – lördag 11.30 – 16.00
Lunch söndagar 11.30 – 17.00
Middag måndag – torsdag 17.30 – 23.00
Middag fredag – lördag 17.30 – 00.00

Priser
Lunch: 469 kr (barn 4 – 12 år: 199 kr)
Middag: 669 kr (barn 4 – 12 år: 299 kr)
Barn 0-3 år äter gratis.

Sedan tre år tillbaka finns även en vegantallrik med alternativ till både sill, varmrätt och efterrätt.

Huvudstadsbladet har ännu inte testat Tyrols vilda julbord, tanken är att vi ska göra det inom kort. Ni får gärna kommentera med era erfarenheter från tidigare år, eller om ni redan hunnit testa årets julbord.