Apotekarnes förgyller julbordet med smaksatt Årsmust

Bild

Sveriges mest kända julmust, Aportekarnes, kommer lagom till årets försäljning med en ny och lyxigare variant av julens storsäljare. För första gången kommer de med en årsmust, smaksatt med en ”hemlig” ingrediens. Nästa år kommer en ny smak.

Årsmusten kommer i en lyxig champagneflaska och guldetikett, nästa vecka är det premiär i den svenska handeln.

Must lanserades redan 1910 och då som ett alternativ till öl. Idag är den hela familjens favoritdryck och starkt förknippad med det svenska julfirandet. Den passar också utmärkt till julbordets olika rätter. Apotekarnes Julmust är svenskarnas favoritmust och dryckens hemliga familjerecept ligger till grund även för årets nyhet.

– Apotekarnes Årsmust är en lyxigare variant av Sveriges populäraste must och en högtidlig juldryck för både stora och små. Tillsammans med de klassiska ingredienserna från Apotekarnes Julmust förhöjer årets hemliga smak upplevelsen utan att ge avkall på den goda och traditionella mustsmaken, säger Henrik Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Hemlig smak
Råvarorna i Apotekarnes Årsmust är, precis som i Apotekarnes Julmust, noga utvalda för bästa smak. Den hemliga smaksättningen kommer att bytas ut för varje år. Årets utvalda smak avslöjas bakom en flik på flaskans baksida – tanken är att hela familjen ska kunna provsmaka och gissa innan den avlägsnas.

– Vi hoppas att Årsmusten kommer att bli den nya klassikern på julbordet. Flaskan är extra fin att ta fram vid festliga tillfällen och passar även perfekt att ge bort som present, säger Byström.

Apotekarnes Årsmust är tappad på en vacker 75-centiliters glasflaska med champagnekork. Etiketten bär det välkända tomtemotivet i stiliserat guldtryck. Antalet flaskor är begränsade och beräknas vara slutsålda innan julen är över. Drycken finns tillgänglig i välsorterade mat- och livsmedelsbutiker i hela landet från och med vecka 48 och kostar 29,90 kronor.

Om Apotekarnes
Apotekarnes bryggeri grundades 1874 när Stockholms apotekare gick ihop i Apotekarnes Mineralvattens AB. Från början tillverkades enbart vattensorter men sedan 1908 produceras även läskedryck. 1964 införlivades Apotekarnes i Pripps och sedan 2001 ingår bryggeriet i Carlsberg Sverige.

Julöl med mera
Huvudstadsbladet kommer att testa och betygätta flera av julens drycker.