Linköpings kräftgång riskerar den säkra slutspelsplatsen

Hysterisk medvind mot tärande kräftgång möts i Saab Arena i Linköping. Bortalaget har harmoni och känner sig oslagbara, hemmalaget har haft slagsmål på träning.

Det går inte att komma ifrån Örebros kross av HV71 i den senaste omgången. Är man nöjda? Det går heller inte att komma ifrån att det var heta känslor på Linköpings träning. Taggar det laget eller söndrar det truppen?

Linköping
Kräftgången är ett faktum för Linköping och formen är som bortblåst. Broc Little och Oscar Sundh rök på träningen och det finns förståelse hos undertecknad i Chefredaktörens krönika kring händelsen i Linköping tidigare idag.

Linköpings tränare Roger Melin har tilltro till sitt lag och tro på en viktig vändning.

– Eftersom att vi har en tro på oss själva och en känsla av att vi är ett bra lag så blir det lite smågrinigt när man förlorar, speciellt om det sker flera matcher i rad. Det är en positiv grinighet, säger säger han till föreningens hemsida.

Linköping förlorade den senaste matchen mot Örebro.

– I senaste hemmamatchen mot dem så gav vi bort poäng. I den senaste bortamatchen så spelade Örebro bra och gjorde bra saker så de var kanske värda att vinna, säger Melin

Melin tror sig ha receptet för en seger mot Örebro.

– Det kommer krävas att vi har en riktigt bra attityd och noggrannhet. Vi måste ha en tro på oss själva och laget. Vi behöver inte förändra något i vårt spel när vi möter Örebro utan det handlar om attityd, noggrannhet och tro på laget.

Frågan: Missar Linköping slutspelet?

Örebro
Helt plötsligt pratar alla om Örebro, laget har en hysterisk form med fyra raka segrar och i den senaste matchen formligen pulveriserade man HV71 med 9-2.

Frågan är om segerraden och HV-krossen stiger närkingarna åt huvudet eller om tränare ”Lill-Kenta” Johansson lyckas motivera laget till den femte raka segern?

Frågan: Är Örebro en guldkandidat?

Linköping – Örebro
Saab Arena klockan 16.00

Tips: 2-4

Bet24h: 1. 2,07 – X. 3,80 – 2. 3,20