Fördröjd ”Bulan”-effekt ger Brynäs segervittring även på bortais

Två lag med poäng i tre raka matcher, varav två segrar. Båda lagen förlorade på straffar när poängtappet kom. Båda lagen har hittat tillbaka efter en svacka, men bara ett lag har revansch att fordra.

Det är två formstarka lag som möts i Scandinavium i morgon där frågetecknen behövs rätas ut hos både hemma- och bortalaget.

Frölunda
Frölundas senaste nollpoängare kom borta mot Brynäs och göteborgarna har revansch att fordra. Samtidigt kanske man ska börja oroa sig för formen då de två senaste förlusterna kommit mot bottenlag.

Nyförvärvet Ryan Lasch hyllas stort av tränarparet Roger Rönnberg och Klas Östman.

– Det är en liten superhjälte som bäst upplevs från rad sex till tio i Scandinavium. Sitter publiken närmare, ser de honom inte över sargkanten och sitter de högre upp, då försvinner han på den stora isen, säger Rönnberg om nyförvärvet på Frölundas hemsida.

– Han borde vara en sevärdhet, inte bara för målsinnet utanför hela hans register. Han har tydligt visat att han kan hjälpa laget och dessutom är det ingen dagslända, han kommer att vara här ett tag, säger Östman.

Christian Bäckman, Magnus Kahnberg och Anton Axelsson spelar inte mot Brynäs och Lasse Johansson får förnyat förtroende i målet.

– Det är Lasse som håller oss kvar i matchen i den första perioden, precis som Linus har gjort i andra matcher. Det är ett delikat dilemma om vem som ska stå, något jag med glädje överlåter åt Kristoffer Martin (målvaktstränaren i Frölunda). Jag har fullt upp med mina backar, säger Östman.

Frågan: Tar Frölunda revansch på Brynäs?

Brynäs
Brynäs åker till Göteborg med nyvunnet självförtroende, poäng i tre raka matcher och Thomas Berglund börjar få in sin spelidé hos spelarna. Men att det ska bli lätt i morgon det vill inte ”Bulan” veta av.

– Det blir en tuff batalj. Frölunda spelar bättre på hemmaplan så det blir en svår match för oss imorgon. Men vi ska fortsätta hålla samma kurs och bibehålla samma fart i spelet, vi ska inte ändra på någonting. Nu ska vi bara fortsätta pumpa på, säger han till Brynäs hemsida.

”Bulan” ändrar inte på ett vinnande koncept.

– Vi gör inga ändringar i laget utan har samma lag som mot Leksand igår, säger han.

Frågan: Har ”Bulan”-effekten äntligen nått Gästrikland?

Frölunda – Brynäs
Scandinavium klockan 16.00

Tips: 3-5

Bet24h: 1. 1,66 – X. 4,20 – 2. 4,50