Skellefteå går för femte raka mot Modo

Den absoluta toppen mot den absoluta botten, kan det sluta på annat sätt än en förkrossande hemmaseger när Skellefteå tar emot Modo?

Skellefteå
Finns det något alls som talar emot Skellefteå i hemmamatchen mot Modo? Serieledarna har vunnit de fyra första matcherna och har en förkrossande målskillnad på 23-9 mot ångermanlänningarna. Det som talar emot Skellefteå är att de i princip är klara seriesegrare och ligger inne i en stenhård träning eller att laget underskattar motståndet.

Underskattning är det i alla fall inte om spelarna lyssnar på den assisterande tränaren Bert Robertsson.

– Vi har full respekt för Modo. Vi vet att vi kommer att måste spela topphockey hela vägen in för att skapa en bra känsla i vår grupp och för seriesegern. De kommer att vara desperata och kriga för att ta poäng, och så här kommer det se ut hela vägen, men det är bara nyttigt, säger han till föreningens hemsida.

Frågan: Kommer Skellefteå upp i sin normala standard?

Modo
Efter två raka segrar tappade Modo en till synes säker ledning hemma mot Växjö. Sätter det sig i spelarnas huvuden eller lyckas ”Perra” Johnsson få fart på sina mannar ytterligare en gång?

Johnsson har planen klar för en Modoseger.

– Skellefteå är ett ruggigt bra lag och jag sitter och kollar på matchen de spelade i förrgår. Men jag tycker att det är riktigt inspirerande och en uppgift som heter duga att möta serieledarna på bortaplan. Vi har varit satt under press i egen zon ordentligt under de två senaste matcherna och vi blir bättre och bättre på det. Det här blir ett rejält test för oss, säger han till Modos hemsida och fortsätter med nycklarna för att vinna matchen:

– Vi får inte slappna av någonstans ute på banan utan måste alltid vara i rörelse och håller oss på rätt sida, överallt. Vi får inte bli efter för när de vänder spelet så går det fort och vi får inte sätta oss i situationer där vi blir en man mindre i spelvändningar. Vi får inte heller titta för mycket puck för pucken är inte farlig där den är – det är dit den kommer som den blir väldigt farlig, speciellt om det är en svartgul som får den.

Frågan: Kan Modo hämta in nio poäng på nio matcher mot Brynäs och samtidigt inte Leksand rinner ifrån?

Skellefteå – Modo
Skellefteå Kraft Arena klockan 18.42

Tips: 6-0

Bet24h: 1. 1,42 – X. 5,00 – 2. 6,50