Plattmatch avslutade JVM för svensk del

Sverige gjorde sin sämsta insats under JVM i bronsmatchen. Redan innan Juniorkronorna vaknat stod det 0-2 på tavlan, inte den start man önskat.

0-2 redan efter knappt tre och en halv minut och Rikard Grönborg kokade av ilska när han tog time out. Sverige försökte jobba sig in i matchen och via ett slumpanfall som avslutades med en läcker framspelning av Axel Holmström till William Nylander.

Reduceringen fick fart på Sverige och när Jens Lööke gjorde 2-2 var det välförtjänt. Sverige hade vaknat och nu skulle man gå för seger.

Den andra perioden bjöd på ett ställningskrig med Slovakien som höll i taktpinnen och i slutsekunden kom en ödesdiger crosschecking (dömdes som interference) av Julius Bergman som åkte på matchstraff.

Slovakien fick starta den tredje perioden med fem minuters numerärt överläge, där man till slut kunde göra 3-2. Sverige mäktade aldrig med att skapa ett vinnande tryck mot det slovakiska målet och kom puckarna väl fram stod Denis Godla i vägen för allt. Med knappt en minut kvar kunde Patrik Koys sätta spiken i den svenska kistan med sitt 4-2-mål.

De tre bästa svenska spelarna enligt JVM-organisationen
Lucas Wallmark, Robert Hägg och Jacob de la Rose

Sverige – Slovakien 2-4 (2-2, 0-0, 0-2)
0-1 (02.43) David Soltes
0-2 (03.22) Mislav Rosandic (Martin Reway)
1-2 (10.22) William Nylander (Axel Holmström)
2-2 (16.12) Jens Lööke (Christoffer Ehn)
2-3 (42.52) Pavol Skalicky (Martin Reway, Erik Cernak)
2-4 (59.04) Patrik Koys (Martin Reway)

Skott: 28-27 (15-10, 6-13, 7-4)
Utvisningar: Sverige 2×2 min, 1×5 min, 1×20 min, Slovakien 3×2 min
Domare: Roman Gofman, Ryssland och Konstantin Olenin, Ryssland (Bevan Mills, Kanada och Judson Ritter, USA)
Publik: 13 625 i Air Canada Centre, Toronto