Rekonstruktionen räddar Almtuna från konkurs – den här gången

Idag kom domen i Uppsala tingsrätt som meddelar att krisföreningen Almtuna åtminstone för tillfället räddas från konkurs.

Klubbens fordringsägare har gått med på klubbens rekonstruktionen, även om Skatteverkets representant Juha Huttunen kritiserade klubben och ordföranden rejält.

– Det som förvånar mig är att ni säger att ni under flera år haft ansträngd likviditet och ändå så gör man den här enorma satsningen, utan att ha konstaterad finansiering. Man kanske borde ha varit lite försiktigare när man gick in i det här räkenskapsåret, sade Juha Huttunen.

Almtunas ordförande håller med i Skatteverkets kritik mot föreningens budget.

– Jag håller med fullt ut på de påståendena och sedan så har vi haft frågeställningarna med arenaprojektet som har legat med i bilden, men det har inte varit någonting som vi budgeterat för, svarade Roger Lodén.

I tingsrätten lovade föreningen genom ordföranden att klubben kommer att anpassa budgeten efter nuvarande arenan och inte efter drömmen om en ny arena som ständigt går i kras för krisklubben.

– Kostnadssidan kommer vi aktivt styra i närtid. Spelare som ligger på kontrakt, även om de har kontrakt på nästa år, kommer att erbjudas att söka sig till andra föreningar, sade Roger Lodén i tingsrätten idag.