Rahimi: ”Man hinner inte tänka så mycket internationellt”

När förbundskaptenen Pär Mårts tog ut truppen till Tre Kronors dubbellandskamp mot Finland fanns åter en av förbundskaptenens favoriter med i truppen. Mårts förklarade varför han tog ut Daniel Rahimi.

– Daniel är en spelare som jag tycker är bättre i landslaget än i klubblaget, sa Mårts på presskonferensen.

Under hemma-VM var Daniel Rahimi uttagen i Tre Kronors trupp, men han blev aldrig anmäld till turneringen. Trots det var han en av de stora glädjespridarna i truppen.

– Jag försöker ha en positiv attityd, när man får uppleva ett VM sådär är det speciellt. Jag accepterade min roll och jag förstod att för att få spela skulle någon bli skadad och det vill man ju inte heller. Då får man bidra med det man kan, det är bland annat att försöka pusha de andra och bidra på träningen och hålla sig i form. VM hemma i Stockholm var en jättehäftig upplevelse.

När Rahimi blev uttagen till Tre Kronor den här gången kommenterade förbundskapten Pär Mårts uttagningen så här:

– Daniel är en spelare som jag tycker är bättre i landslaget än i klubblaget.

Rahimi själv skruvar lite på sig och försöker hitta anledningen till Mårts uttalande.

– Ja… Jag vet inte. Jag tänker självklart inte att jag är bättre i landslaget. Jag spelar på samma sätt i klubblaget som jag spelar här. Det kan vara så att mitt spel passar bättre internationellt. Jag trivs väldigt bra att spela internationellt, det kanske tillåts lite mer och det går lite snabbare. Då tvingas jag att ta snabbare beslut. Det kan vara så att klyschan om att det går bättre när man handlar med ryggmärgen och slipper tänka så mycket, det kan ligga nåt i det, säger han till Hockeydagbladet.

Rahimi ser fram mot dubbelmötet med Finland, han saknar inte Oddset Hockey Games nämnvärt.

– Jag tycker att det här känns jättespännande. Matcherna mot Finland är de som är roligast och nu får vi spela mot dem två gånger och det är lite speciellt, det känns jättekul.

Det var ett tag sedan Rahimi spelade match i Västerås, nästan så det är som ett nytt ställe.

– Det känns roligt att uppleva ett nytt ställe, höll jag på att säga. Men jag har inte spelat här i Västerås på väldigt länge. Sen att vi får en match i Globen också det är alltid lite speciellt.

Rahimi trivs utmärkt i Linköping, men stänger inga dörrar för att komma utomlands och spela i framtiden.

– Jag trivs jättebra i Linköping, men på nåt sätt vill man ju utvecklas och komma framåt i sin karriär. Nu försöker jag fokusera år för år och göra det bästa av det året, utvärdera det året efteråt. I år ser ajg fram mot att gå riktigt långt, förhoppningsvis hela vägen med Linköping. Sen får man ta vad som händer efter det då och gå vidare.

Nu har Roger Melin redan aviserat sin avgång efter den här säsongen. Känns det bra eller känns det som att han skulle hållit tyst och bara kört på?
– Det är en jättebra fråga, jag har inte tänkt på det sättet att det är hans sista säsong, men på något sätt märker man på Roger att han vill – han suktar ju efter det där guldet och man märker att han är lite extra på hugget och vill väldigt mycket. Det vill vi spelare ocskå. På något sätt känner jag att det är bra, då är det öppna kort opch man vet vad som gäller. Jag tror att dte kan vara positivt, då slipper man spekulationerna också.