Leksands desperata försök att slippa kval

Med fyra omgångar kvar av SHL har Leksand kommit till det beslut som Hockeysverige väntat på. Sedan Leksand värvade tillbaka Sjur Robert Nilsen har man förstått att Andreas Appelgrens dagar varit räknade. Nu i ett sista desperat försök inför kvällens ödesmatch mot Djurgården låter Leksand alltså Appelgren gå.

Den officiella anledningen är att Appelgren inte vill förlänga med Leksand nu när det inte är säkert i vilken serie laget spelar den kommande säsongen.

– Andreas och jag hade ett möte i går där Andreas tackade nej till en fortsättning som lagets huvudtränare för kommande år. Därför har Andreas, i samråd med Leksands IF, kommit överens om att det bästa för föreningen är att Sjur Robert Nilsen tar över huvudansvaret redan nu, berättar sportchefen Tore Jobs till föreningens hemsida.

Appelgren kom till A-laget sedan Leksand sparkat Christer Olsson och Niklas Eriksson. Nu får han själv gå.

– Andreas har gjort fyra fantastiska säsonger som huvudtränare i Leksands IF, och har gjort en oerhörd insats för laget och föreningen. Vi hade ett avtalat möte i går, gällande hans framtid i föreningen, och då berättade Andreas att han kommit fram till att han inte är aktuell för att leda laget nästa säsong. I och med detta tycker han att det är mest rätt mot Leksands IF att låta Sjur Robert Nilsen ta över huvudansvaret reda nu. Andreas sätter föreningen, laget, publiken och sponsorerna, i första hand och gör det som han tror blir det bästa för Leksands IF. Det visar vilken stor ledare han är, och vilket hjärta han har för denna förening, säger Jobs.

Appelgren kommer att scouta kommande motståndare i ett eventuellt kval.

Sjur Robert Nilsen har skrivit på ett kontrakt gällande säsongen ut plus två år.

1 svar på ”Leksands desperata försök att slippa kval

  1. Pingback: Djurgårdens mörka lista när man ska säkra SHL-platsen | Huvudstadsbladet

Kommentarer är stängda.