Irma Helin en skräll i landslaget

Bild

Den stora skrällen i förbundskapten Calle Barrlings U23-trupp till bortalandskampen mot Norge är Djurgårdens Irma Helin, 19, som blir truppens yngsta spelare.

Djurgårdens talang Irma Helin kallas in till onsdagens bortalandskamp för Sveriges U23-lag sedan Jitexspelaren Fridolina Rolfö tvingats lämna återbud.

– Det har varit ett litet hemligt mål för mig nu i slutet av säsongen, men ändå har jag haft lite svårt att tro på det fullt ut. Det finns många duktiga spelare som är födda 90- och neråt och därför känns det här sjukt jävla kul, säger Irma Helin till Huvudstadsbladet.

Irma har haft ett par tuffa säsonger bakom sig där hon mest varit förpassad till bänken. I stället för att sjunka ner i ett träst har hon knutit näven och jobbat stenhårt. I år har genombrottet kommit ordentligt för spelaren som debuterade i Djurgårdens tröja i en träningsmatch mot Kinas landslag redan som 14-åring.

– Den stora ändringen i jämförelse med förra säsongen tror jag är att jag fått förtroende i mitt klubblag i år. Jag har fått speltid och utrymme att både lyckas och misslyckas, med ett sånt ansvar växer man, säger hon och fortsätter:

– Jag har även tränat extra snabbhet med en personlig tränare, Hans Hellberg, vilket har varit fruktansvärt givande.

U23-landslaget domineras av lag från 08-området.

Truppen

1 Malin Reuterwall – Umeå
2 Catrine Johansson – Göteborg
3 Maria Synnerdahl – KIF Örebro
4 Mia Carlsson – Kristianstad
5 Elin Bragnum – AIK
6 Julia Lyckberg – Sirius
7 Petra Andersson – AIK
8 Emilia Appelqvist – Piteå
9 Mimmi Larsson – Mallbacken
10 Irma Helin – Djurgården
11 Jonna Andersson – Linköping
12 Hilda Carlén – Hammarby
13 Elin Landström – Umeå
14 Sanna Svensson – Åland United
15 Jennifer Egelryd – Sirius
16 Kristin Karlsson – Vålerenga
17 Malin Diaz Pettersson – Tyresö
18 Sarah Storck – Sirius

Förbundskapten: Calle Barrling

Fridolina Rolfö – Jitex, Marija Banusic – Kristianstad och Magdalena Ericsson – Linköping, har lämnat återbud till landskampen.