Här är Challes nya jobb

Bild

Knappt var Djurgården Hockey klara för SHL så meddelade sportchefen Challe Berglund att han säger upp sig soom sportchef i Djurgården Hockey. Inte bara det, han lämnar hockeyn för gott och blir företagsledare i stället. Nu väntar ett nytt lagbygge. Challe Berglund byter bransch och blir regionchef och delägare i Tranpenad Bemanning Stockholm.

Challe byter idrottsvärlden blir näringslivet. På hemsidan presenterar Tranpenad Bemanning Stockholm Challe precis som en idrottsvärvning.Han ser egentligen inte någon stor skillnad och använder samma terminologi som under alla år som spelare, tränare och sportchef.
– Det handlar om att värva rätt spelartyper, att få till så bra resultat som möjligt och att vara tydlig och rak i ledarskapet. Vad vi slipper är en lång försäsong utan matcher, det blir skarpt läge direkt, säger Challe på Tranpenads hemsida och fortsätter:

– Jag är givetvis oerhört tacksam att få den här möjligheten att arbeta med något utanför idrotten. Det känns enormt inspirerande.

Challe kommer, tillsammans med Thomas Källberg, tidigare verksam inom det multinationella kosmetikaföretaget L’Oréal och fotbollsspelare i Sandviken – att ansvara för Tranpenad Bemannings verksamhet i Stockholm.
– Vi startade upp i Stockholm under februari och har snabbt gått från 10 till 100 anställda. Att Challe och Thomas kommer att ansvara för verksamheten i Stockholm känns enormt tryggt. De har båda en bakgrund inom idrotten och vet vad som krävs för att nå resultat, säger Tomas Hulth, vd, grundare och ägare till Tranpenad.