Djurgården är föregångare för hockeyns mångfald.

Djurgårdens IF låter unga prova på ishockey i Husby. I mångfaldsprojektet ”Ishockey för alla” erbjuds barn och ungdomar i Husby att prova på ishockey. Satsningen genomförs av Djurgårdens IF och Stockholms Stad tillsammans med Reebok CCM.

Dessa tre startade 2014 projektet ”Ishockey för alla” i Husby, Kista och Akalla. Djurgårdens IF kommer bland annat att besöka skolor och tillsammans med den lokala klubben Kista HC låta ungdomar i området prova på ishockey. Kärnan i projektet ”Ishockey för alla” är en aktiv prova på-verksamhet som är kopplad till både skoltid samt eftermiddagar och helger. Syftet är att ge en positiv och trygg fritid till ungdomar i ett område som har stora utmaningar.
Det finns gratis utrustning att långa på plats i Husby ishall. Personal finns på plats i ishallen tisdagar, onsdagar och torsdagar klockan 15.00-16.30, samt söndagar klockan 14.00-16.00.

Djurgårdens IF:s projektledare på plats är Ove Eriksson. Till lokaltidningen Mitt i säger han:
– Vi låter föräldrar vara med, på med skridskorna och ut på isen bara. Fast barn lär sig snabbare, efter tre-fyra gånger kan de åka, säger Ove Eriksson.

Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt ser positivt på mångfaldsprojektet.

– Satsningen på mångfalden är ett prioriterat område för Svenska Ishockeyförbundet och det är mycket positivt att ishockeyn vänder sig till människor av annan etnisk härkomst. Jag hoppas att fler ishockeyföreningar tar tag i stafettpinnen och följer Djurgårdens exempel, säger Tommy Boustedt.

Mer om Djurgårdens satsning>>>