JVM: USA numret för stort för Tyskland

USA öppnade den första perioden med en kanonad mot den tyska målvakten Ilja Shapirov, som tvingades kapitulera efter knappt fem minuter. Kanonaden mot Shapirov fortsatte matchen igeonom och ha svarade för hela 47 räddningar.

Tyskland kom inte alls upp i sin vanliga standard och efter matchen var förbundskaptenen Dominik Kahun, som dock hyllar sin burväktare.

– Vi var en katastrof idag, hade det inte varit för vår målvakt hade det blivit minst 15-0. Vi kom inte upp i samma nivå som igår och det svider verkligen, säger han.

USA ser matcherna som en uppvärmning inför gruppfinalen mot den stora rivalen Kanada. Att ta JVM-titeln på deras hemmaplan skulle sitta extra fint. USA siktar på att ta sitt fjärde JVM-guld (2004, 2010, 2013) och efter premiären mot Finland har jänkarna fått upp ångan ordentligt.

[vimeo 115548615 w=500 h=281]

USA – Tyskland 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)
1-0 (04.44) Auston Matthews (Nick Schmaltz)
2-0 (12.30) Hudson Fasching (Dylan Larking)
3-0 (22.48) Sonny Milano
4-0 (35.04) Dylan Larking (Noah Hanifin)
5-0 (54.09) Jack Eichel (Tyler Motte, Alex Tuch)
6-0 (59.40) Dylan Larking (Hudson Fasching, Zachary Warenski)

Skott: 53-14 (22-5, 11-2, 20-7)
Utvisningar: USA 3×2 min, Tyskland 7×2 min
Domare: Vladimir Baluska, Slovakien och Mikko Kaukokari, Finland (Miroslav Lhotsky, Tjeckien och Andreas Malmqvist, Sverige
Publik: 7 000 i Belle Centre