Frölunda – Färjestad: Västsvenskt möte med derbykänsla

Det är två lag som alltid finns med i spekulationerna om SM-guld och två lag som hittat formen igen. Det är derbykänslor när de två västsvenska lagen möts.

Frölunda
Formstarkast i SHL tillsammans med Skellefteå och Växjö. Fyra av de fem senaste har göteborgarna vunnit. Rivaliteten mellan lagen är stor och Frölundas assisterande tränare ser fram mot matchen.

-Det ska bli kul, och vi har hört att det kommer att bli mycket folk. Det känns även på spelarna att det är speciellt att möta Färjestad. Dessutom är jag övertygad om att de vill ta revansch på sig själv, senast i Karlstad gjorde vi en blek insats. Det ska bli kul och se om vi inte kan ta och fixa en ny trepoängare, säger han till föreningens hemsida.

Fråga: Revansch och topplacering eller inte?

Färjestad
Färjestad såg ut att vara ordentligt på gång, men nu har det grusat något i maskineriet och det krävs mer poäng för att slippa Play in även i år.

Nu ser man fram mot kvällens klassiska match från Färjestads sida. Det finska nyförvärvet Tero Koskiranta debut i Färjestad. Samtidigt får man tillbaka Joakim Hilding i laget.

– Jag har hela tiden sagt att får vi Hillding i spel innan uppehållet så är det en bonus, vilket nu blir fallet. Det är viktigt att vi får tillbaka våra spelare. Toni Rajala spelar inte ikväll men förhoppningsvis mot Djurgården. Det beslutar vi om i morgon, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

Färjestad har en bra känsla inför matchen mot Frölunda.

– Vi har lyckats göra bra matcher mot dom hittills och vi vet vad som krävs för att göra det. Hoppas vi får till det även ikväll, säger Samuelsson.

Fråga: Koskiranta topp eller flopp?

Tips: 1-3

Klicka på bilden för att spela på matchen
Klicka på bilden för att spela på matchen