Skellefteå fruktar Färjestads form

De suveräna serieledarna tar emot formstarka Färjestad hemma i Skellefteå Kraft Arena och det är Skellefteå som har respekt för motståndarna.

Skellefteå
Trots att Skellefteå leder serien nästintill ointagligt har man den största respekten för sjundeplacerade Färjestad.

– Färjestad har tre raka vinster, och lyckades vända Djurgårdens 2-0-ledning till 2-3 på bortaplan. De har rätt giftiga forwards och några nya finländare. De vill klättra och slåss nu för sjätteplatsen. Det är som i alla våra kommande matcher, det blir en utmaning då vi möter lag som strider för alla poäng som betyder väldigt mycket, säger Skellefteås målvaktstränare Krister Holm till föreningens hemsida.

I den förra matchen saknade Skellefteå sju spelare och hade tvingats fylla på med hungriga juniorspelare och några av dem får förnyat förtroende ikväll.

– Vi saknar fortfarande tre spelare som är avstängda, och Erik Andersson är det fortfarande frågetecken för. Så det ser ut som att vi har ett väldigt ungt lag, säger Holm och fortsätter:

– De juniorer vi hade med i lördags gjorde det riktigt bra. Och det var roligt för Sebastian Olsson att få göra sitt premiärmål. Han har ju varit med lite innan, men det var roligt för honom att få producera också.

Frågan: Ska Skellefteå frukta Färjestad så mycket?

Färjestad
Tre raka segrar och en mäktig vändning borta mot Djurgården senast. Nu har värmlänningarna siktet inställt på stackars HV71 som man kan gå förbi redan ikväll om det vill sig väl.

Även Färjestad får ta in fler juniorer för att få fullt lag och tar med hela fem juniorer till Skellefteå då både Joakim Hillding (hjärnskakning) och Milan Gulas (sjuk) saknas.

– Sedan tidigare har vi ju Joel (Eriksson Ek reds anm)och Rasmus (Asplund) med av juniorerna. Till Skellefteå följer även Viktor Ejdsell, August Gunnarsson och Tobias Sjökvist med så det blir kul att se vad de går för i den här miljön, säger Samuelsson.

En som ser fram mot att få juniorer är norrmannen Martin Röymark som kommer att bilda kedja med ungdomarna Johan Olofsson och Rasmus Asplund.

– Ja nu gäller det att vara på tårna för det kommer att gå fort i min kedja, säger Röymark, till hemsidan.

Frågan: Ligger Färjestad på slutspelsplats ikväll? Kan passera Örebro och Linköping som spelar först imorgon och HV71 som spelar ikväll.

Tips: 2-4

24hBet: 1. 1,66 – X. 4,25 – 2. 4,50