SHL: Inför omgång 32

Omgång 32 i SHL bjuder på mellandagshockey och många förväntar sig publikfester. Djurgården och HV71 har flaggat för lapp på luckan och övriga lag tror också på höga publiksiffror. Hockeydagbladet.se dyker ner i söndagens matcher för en närmare koll.

Modo – Leksand, klockan 16.00 i Fjällräven Center och på CMore Live 3
Modo tappade en 3-1-ledning mot hemma mot Växjö på hemmaplan. Kvitteringen kom i den sista minuten och Växjö avgjorde i förlängningen. Modo har en seger i förlängning på de fem senaste matcherna. Å andra sidan har de enbart en förlust efter ordinarie tid.

Frågan: Kommer saknaden av William Nylander vara för stor i dagens bottenmöte?

Leksand åker till Örnsköldsvik med nyvunnet självförtroende och en meriterande seger borta mot hemmastarka Djurgården. Masarna har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna varav två fullpoängare.

Frågan: Har Salo/Kruse-bråket stärkt truppen, eller blir det ett bakslag igen för den hårt prövade truppen?

Tips: 3-2 efter straffar

Växjö – Luleå, klockan 16.00 i Vida Arena och på CMore Sport
Växjö är varannanmatchlaget som blandar högt och lågt, storsegrar och storförluster. På de fem senaste är det enbart den senaste mot Modo som gått till förlängning, i övrigt är det två segrar och två förluster för smålänningarna.

Frågan: Lyckas Sam Hallam stabilisera förhandsfavoriterna eller fortsätter varannanmatchsyndromet?

Luleå spikade igen hemåt och var uddlösa framåt mot Färjestad på annandagen. Annars har norrbottningarna hittat tillbaka till vinnarspåret med endast en förlust på de senaste fem har fått laget att täppa till luckan till slutspelet.

Frågan: Behöver Luleå en till målvakt? Nu har de värvat Niko Hirvonen från Salzburg.

Tips: 1-3

Linköping – Örebro, klockan 16.00 i Saab Arena och på CMore Live 2
Linköping är ett av SHL:s övertidslag. På de fem senaste matcherna har fyra matcher gått till övertid eller straffar. Enda plumpen i protokollet är 0-6 hemma mot Växjö. Laget blev historiska då de som första lag vann en förlängning i spel tre mot tre.

Frågan: Tränaren Roger Melin har redan nu aviserat att detta är hans sista säsong i föreningen. Är det bra eller dåligt för laget?

Örebro blev inte historiska i sin seger mot Skellefteå i övertidspel tre mot tre, däremot tog det endast tio sekunder för dem att avgöra i förlängningen. Poäng i fem raka matcher och stabila på den övre halvan.

Frågan: Det är inte mycket väsen kring Örebro och Kent Johansson får arbeta i lugn och ro. Har han skapat ett stabilt SHL-lag eller kommer raset nu?

Tips: 3-4 efter övertid

HV71 – Skellefteå, klockan 16.00 i Kinnarps Arena och på CMore Hockey
HV71 har hittat spelet efter en knackig start på säsongen har hemmastarka HV återtagit positionen som bäst i Småland. De senaste fem ser lite värre ut med tre förluster och två segrar.

Frågan: Blir det en tredje raka seger, eller tar det stopp mot de regerande svenska mästarna?

Skellefteå har tystat experterna och leder SHL överlägset, trots spelaromsättningen. Föreningen har scoutat nyförvärven exemplariskt. Fyra segrar på de fem senaste, förlusten kom senast borta mot Örebro.

Frågan: Ångar Skellefteå på och slår nytt poängrekord mellan ettan och tvåan, eller kommer laget i en svacka snart?

Tips: 2-4

Djurgården – Brynäs, klockan 18.30 i Globen och på CMore Hockey
Djurgården sköt som aldrig förr i matchen mot Leksand inför ett fullsatt Globen. Hela 40 skott nådde fram, men endast ett mål gick in i mål. Fyra förluster på de fem senaste har dragit in Djurgården i bottenstriden.

Frågan: Klarar Djurgården att vända trenden inför storpubliken?

Brynäs har även de fyra förluster på de fem senaste. Gävlelaget har dock bara sju ynka poäng på bortaplan den här säsongen.

Frågan: Fortsätter Brynäs att tappa poäng på bortaplan?

Tips: 4-3

Färjestad – Frölunda, klockan 18.30 i Löfbergs Arena och på CMore Sport
Färjestad har inte fått det lyft som många trodde att de skulle få med tränaren Tommy Samuelsson. På de fem senaste har man dock endast en förlust och det efter straffar. Nu väntar match av derbykaraktär.

Frågan: Har Färjestad hittat formen eller måste de kämpa för att slippa ödeskval i vår?

Frölunda har trots fem förluster på de fem senaste kvar positionen bland topp tre i SHL. Har Rönnbergs bygge kollapsat eller kommer de att hitta formen snart?

Frågan: Hur länge ska Roger Rönnberg och Joel Lundqvist få gnälla på varje domslut utan att straffas?

Tips: 5-2