Så straffas Ersberg för domarattacken

I lördags brann det till i huvudet på HV71:s målvakt Erik Ersberg. Nu har Disciplinnämnden dömt i ärendet och Ersberg slipper lindrigt undan.

Efter Ersbergs utbrott där han kastade klubbhandsken på domaren Sören Persson pratades det bland experter om upp till tio matchers avstängning för den hetlevrade målvakten.

Nu har Ersberg fått sitt straff, tre matchers avstängning plus böter motsvarande två matcher. Böterna hamnar på 30 000 kronor.

”Av anmälan framgår i huvudsak följande: I samband med att Luleå gjorde mål i andra perioden hade Erik Ersberg fått en klubba i ansiktet vilket gjort honom irriterad. Han hade begett sig till båset för att bli omplåstrad. När han stod där kastade han sin klubbhandske avsiktligt i riktning mot huvuddomaren. Klubbhandsken träffade huvuddomarens vänstra lår.”, skriver Disciplinnämnden och fortsätter längre fram:

”Anmälan får stöd av filmsekvensen och nämnden anser att det är utrett att Erik Ersberg medvetet kastat sin klubbhandske mot huvuddomaren på sätt som där anges. Att kasta utrustning mot domaren är ett helt oacceptabelt beteende som det enligt nämnden finns anledning att se allvarligt på. Erik Ersberg ådöms därför en avstängning som i tid motsvarar fem matcher. Två av dessa matcher omvandlas dock till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. SHL.”

Ersberg missar matcherna mot Linköping, Färjestad och Växjö.