OS-Guldtränaren om konkurshoten: ”Det är väldigt allvarligt”

Varje år rapporteras om hur speciellt lag i HockeyAllsvenskan hamnar i ekonomisk kris och står inför randen till en konkurs. I år är det kristiskt för minst två lag, Almtuna och Timrå, där de förstnämnda nu tvingas till rekonstrukton och får den förre förbundskaptenen och OS-guldtränaren Curre Lundmark att reagera kraftigt.

– Det är väldigt allvarligt, det är allvarligt för svensk hockey, säger Lundmark till Hockeydagbladet.

Den svenske OS-Guldtränaren Curt ”Curre” Lundmark drabbades hårt privatekonomiskt när Västerås IK gick i konkurs år 2000 och nu är han orolig för de HockeyAllsvenska klubbarnas ekonomi och vad de kan ställa till det för svensk ishockey.

– Det är väldigt allvarligt, det är allvarligt, det är oerhört allvarligt. Klubbledarna måste ta sitt stora ansvar att stå emot spelarnas agenter, det är klart att de pressar klubbledarna till det yttersta för att spelaren ska tjäna så mycket pengar som möjligt, säger Lundmark och fortsätter:

– Det gäller att visa respekt, ska svensk ishockey överleva så ska man överleva med klokhet och förstånd.

Till Hockeydagbladet avslöjar Lundmark även vilka han tror tvingas kvala.

-Jag tror allvarligt talat att det Modo och Leksand, det är svårt att ändra trenser och transferfönstret är inte öppet så länge till. Därför tippar jag att det blir de två som det bittra uppdraget att kvala sig kvar, säger han och fortsätter:

– Jag har sett skillnaden mellan SHL- och Allsvenska lag och håller de sig på en normal nivå och inte drabbas av stora skälvan så kan de myclet väl bli kvar.

Lundmark har även en idé om vilka som tar steget upp i SHL.

– Jag skulle bli förvånad om det inte blir Malmö, de har ändå visat över serien att de är starka, sen att de förlorat konstiga matcher verkar de vara starkast. Sen tror jag att det är hugget som stucket mellan Västerås och Karlskoga.