Modo sparkar Foppa

Modo Hockey ligger hjälplöst sist i SHL och nu väljer man att sparka tränaren Anders Forsberg, som inte lyckats få ordning på Modos spel. Modo bekräftar nu att Per-Erik Johnsson som tar över Ö-vikslaget.

Det har länge spekulerats i hur länge Anders Forsberg skulle få sparken från Modo. Efter gårdagens förlust tog snacket fart ytterligare och på söndagen står det klart att Forsberg får sparken från Modo.

"Perra" Johnsson
”Perra” Johnsson

Nu bekräftar Modo på sin hemsidan att Färjestads gamle guldtränare Per-Erik ”Perra” Johnsson tar över efter Forsberg. Johnssons senaste tränaruppdrag var i AIK 2012, där fick han sparken.

– De sportsliga resultaten har inte motsvarat förväntningarna och de förändringar vi gjort så här långt i jakten på slutspelsplats har inte fullt ut gett önskad effekt. Vi har därför beslutat att skriva kontrakt med Per-Erik Johnsson som är en erkänt skicklig ledare som vi tror kan ge laget en nytändning, säger Modos GM Per Svartvadet.

”Perra” Johnsson var snabb att tacka ja när Svartvadet hörde av sig om tränarrollen.

– Det var ett roligt samtal och intressant direkt när Per Svartvadet hörde av sig med en förfrågan och efter det gick det snabbt, kommenterar Per-Erik Johnsson och fortsätter:

– Det var samtidigt lite överraskande då jag nyligen inlett ett nytt arbete på Optimera som är en bygghandel, men samtidigt brinner jag verkligen för ishockey och har så gjort under en längre tid. När det löste sig med mitt dåvarande arbete fanns det ingenting att tveka på. Modo har alltid varit ett svårt lag att möta inte minst i Fjällräven Center då fansen är med laget även om det på den senaste tiden har gått lite tungt, säger ”Perra” och avslutar:

– Jag har varit borta en tid från den absoluta hetluften även om jag alltid varit involverad i ishockey. Att nu få chansen i en sådan anrik förening som Modo känns verkligen inpirerande.

Forsberg kvar i föreningen
Forsberg blir kvar i föreningen, men tas från allt idrottsligt ansvar i föreningen.

– Vi har fört en dialog med Anders Forsberg och från Modos sida är vi glada att han aktivt bidragit till att hitta en konstruktiv lösning. Avtalet med Anders Forsberg upphör från och med idag då en ny överenskommelse tecknats, säger Modos ordförande Tomas Byberg.