Linköping – Frölunda: Efter två tunga skalper är Frölunda på gång igen

Både Linköping och Frölunda kommer till spel med sköna segrar i ryggen. Båda vann på bortaplan och Linköpings David Rautio höll nollan. Frölunda som spelade match igår, fredag, och har 97 mil i kroppen – stör det?

Linköping
Linköpings målvakt, David Rautio, och defensiven var det som gladde östgötarna mest i segermatchen borta mot Djurgården. Roger Melin hyllar sitt lags arbetsinsats.

– Jag vill lyfta fram arbetsmoralen, disciplinen, intensiteten och vår aggressiva hållning för att vilja försvara oss på ett bra sätt, säger Roger Melin, huvudtränare i Linköping om vinsten mot Djurgården.

Nu blickar laget mot en topplacering i superjämna SHL och Melin tror att Linköping har hittat nycklarna för att vinna även mot Frölunda.

– Nycklarna för oss blir att vi har bra spelvändningar, att vi vill ta pucken framåt. Vi måste ha bra driv mot mål och att vi vill ta pucken dit så mycket som möjligt. Jag vill se att vi är duktiga på att försvara oss och att vi är intensiva i försvarsspelet samt jobbar hårt runt målburarna.

Frågan: Har Linköping fått upp ångan för att vinna två raka matcher?

Frölunda
Efter en svacka och uppförsbacke som får mördarbacken i Falun att liknas vid en nedförsbacke har Frölunda vaknat. Två raka segrar mot finska och svenska ettorna, Kärpät och Skellefteå, gör verkligen gott för självförtroendet. Vänder man dessutom underläge borta i Skellefteå så är det klart att göteborgarna är nöjda.

Mest nöjd är nog Pontus Widerström som gjorde sitt första mål som senior.Men efter matchen var han ödmjuk och hyllade kollektivet.

-Det var en riktig krigarinsats. Det var tufft, 2-0 emot oss och Bäckis (Christian Bäckman) borta, då var det lite tumult. Men vi spelade för Bäckis och kunde vända. Det var ett tag som vi flaxade iväg i vårt spel lite grann men det känns som at vi är tillbaka. Vi har gått tillbaka till grunderna och idag tycker jag att vi spelade så som vi ska göra, säger han.

Frågan: Vilket väger tyngst för Frölunda, självförtroende efter två raka segrar eller 97 supertunga mil?

Tips: 4-2

Klicka på bilden för att spela på matchen
Klicka på bilden för att spela på matchen