Linköping – Brynäs: ”Det ska bli en väldigt spännande match mot Brynäs”

Toppen mot botten i Saab Arena, men det finns flera saker som talar för en mycket spännande tillställning. Trots den prekära tabellpositionen har Brynäs kvalité som kan innebära en smärre skräll.

Linköping
Roger Melin tror att ett Brynäs som kämpar för sin SHL-existens gör att det kommer att bli en spännande match i Saab Arena ikväll.

– Det ska bli en väldigt spännande match mot Brynäs. De är ett lag som befinner sig en position som gör att de kommer kriga och kämpa livet ur sig så vi måste jobba minst lika hårt över 60 minuter, säger han till föreningens hemsida.

Han varnar också för att Brynäs är ett bättre lag än tabellpositionen säger.

– De har egentligen ett bra lag. De har bytt tränare och kommer att spela lite annorlunda nu med en hög press, mycket skridskoåkning och de kommer forechecka oss hårt.

Melin har matchplanen klar för att slå Brynäs.

– Våra spelvändningar kommer bli viktiga för att skapa målchanser framåt. Samtidigt så måste vi behålla vår kyla och vara starka i försvarszon. Är vi starka i egen zon kommer vi att kunna skapa spelvändningar.

Frågan: Blir Johannes Salmonsson avstängd för tacklingen mot Luleås Jan Sandström?

Brynäs
Oturen grinar illa för Brynäs som nu har fyra raka förluster och ”Bulan”-effekten har totalt uteblivit. Nu väntar en otroligt tuff bortamatch mot topplaget Linköping. Den nye assisterande tränaren Petter Nilsson berättar för Brynäs hemsida om framtidstron som tränarna har på laget.

– Jag är helt övertygad om att vi kommer att få igång den här maskinen och vi kommer att vara väldigt svårspelade framöver. Jag vet att vi kan slå alla lag med det här spelet. Vi spelar med mycket stress och hög energi och i längden kommer vi bli vana med det och då kommer spelet bli bättre och bättre. Motståndarna kommer inte vara lika förberedd för match som vi kommer vara. Oavsett om vi vinner eller förlorar, så kommer vi fortsätta spela med mycket energi. Vi kommer göra allt för att kunna klättra i tabellen, säger han.

Även huvudtränare Thomas ”Bulan” Berglund tror att förlusttrenden vänder snart. Brynäs har inte pratat så mycket om kvällens motståndare.

– Vi har inte pratat så mycket om det faktiskt utan vi pratar i stället generellt om att vi ska ta en match i taget. Vi ska lära oss av matchen i förrgår och gå vidare. Försöka vinna matchen och bara fokusera på nästa match och det som vi kan påverka.

Vad kommer bli den avgörande faktorn?
– Det är helheten. Hur bra vi hanterar vårt lagspel och hur mycket individuell spelskicklighet vi kan få fram. Det är det som det handlar om, försöka ta snabba beslut där ute och utnyttja sin spelskicklighet.

Frågan: Är Brynäs tillräckligt desperata för att vinna ikväll?

Tips: 2-3

Klicka på bilden för att spela på matchen
Klicka på bilden för att spela på matchen