Klassikermöte med stora känslor på Hovet

Matcherna mellan Djurgården och Färjestad brukar för det mesta bli både välspelade med mycket kamp och jämna. Det är mycket prestige som står på spel när dessa giganter inom svensk hockey ställer upp sina krigare mot varandra.

I den senaste matchen mellan lagen stod Djurgården för en liten skräll när man vann sin första bortamatch sedan i mitten av november och nu är det Färjestad som har revansch att kräva på rivalerna.

Djurgården
Djurgården har två raka segrar på bortaplan, men hemma på Hovet har det gått troll i spelet och man har tre raka förluster och sammanlagt 2-10 i målskillnad på de matcherna.

Samtidigt är laget skadedrabbat, senast hade man sex spelare på skadelistan. Det är oklart om några kommer tillbaka till matchen mot Färjestad.

Nyförvärvet Simon Gysbers gjorde ett stabilt intryck bakåt och Djurgårdens nya forwards Tobias Hage och Emil Lundberg stod för varsitt mål i segermatchen borta mot Frölunda.

Frågan: Får storspelande målvakten Mantas Armalis fortsatt förtroende?

Färjestad
Sedan förlusten mot just Djurgården och efter uppehållet har Färjestad fått upp ångan och med två raka segrar har de verkligen häng på direktplatsen till slutspel.

Färjestad är medvetna om att det krävs hårt arbete att vinna på Hovet.

– Nu har vi lyckats blanda in fler lag kring strecket som just nu är precis ovan oss. En vinst för oss skulle ju sätta press på lagen ovan oss samtidigt som vi utökar glappet till ett lag bakom oss, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson till föreningens hemsida och fortsätter:

– Att vinna i Stockholm är alltid svårt och inget kommer vara annorlunda den här gången. De har sina fans i ryggen vilka brukar skapa en grym atmosfär på Hovet.

Färjestad ställer Fredrik Pettersson Wentzel i mål.

Frågan: Avgör Milan Gulas ytterligare en match för Färjestad?

Djurgården – Färjestad
Hovet klockan 16.00

Tips: 2-3

Bet24h: 1. 2,77 – X. 3,75 – 2. 2,33