Hett ödesderby när Brynäs tar emot Leksand i fullsatt Gavlerinken

Resultaten i den senaste omgången sågade inte bara av de fyra sämst placerade lagen, de gjorde att kampen om att slippa kvala hettade till ordentligt. Alla fyra lagen kan slippa det förhatliga kvalet.

Den viktigaste matchen i kvällens omgång är det superheta ödesderbyt mellan Brynäs och Leksand. Där tar det segrande laget ett stadigare grepp om play in-platsen och förlorarna får en än mer nervös fortsättning på serien. För bottenkonkurrenterna Djurgården och Modo väntar supersvåra matcher mot topplagen Frölunda och Växjö. Ett hett Norrlandsderby mellan Luleå och Skellefteå står också på agendan, vilket gör att omgångens match som hamnar i skuggan är Örebro-HV71, en match som är viktig för båda lagen.

Samtliga matcher startar klockan 19.00 och vill du spela på matcherna så följer du länken i speltipset.

Brynäs – Leksand, Gavlerinken Arena
Brynäs
Äntligen en utsåld arena väntar för Brynäs när ärkerivalerna Leksand kommer på besök i Gavlerinken, igår fanns det några få biljetter kvar i hemmaklacken. Efter segern hemma mot topplaget Frölunda och poängen borta mot Skellefteå har Brynäs hittat självförtroendet och jävlaranammat igen. Nu ska de kämpa till sista blodsdroppen i derbyt. Assisterande tränaren Petter Nilsson piskar upp stämningen.

– Ja, det kommer nog bli världskrig i alla matchen som är kvar. Men naturligtvis är det lite extra känslor i matcherna mot Leksand. Vi ser fram emot matchen imorgon, helt klart. Vi är revanschsugna efter förlusten sist då vi föll i sista matchminuten. Vi kommer sälja oss otroligt dyrt ikväll, säger han till Brynäs hemsida.

Leksand
Dalalaget som såg ut att ha rett ut stormen för att slippa kvalet. Nu har masarna tre raka förluster och ytterligare en förlust gör att de hamnar på kvalplats igen. Nyförvärvet Patrick Cehlin har inte blommat ut och ifrågasätts starkt av supportrarna. Bara Djurgården och just Brynäs har sämre form de fem senaste matcherna, men de tre senaste matcherna är Leksand sämst i SHL.

Frågan: Tvingas förlorarna i derbyt att kvala när serien är slut?

Tips: 6-4

Bet24h: 1. 1,93 – X. 3,80 – 2. 3,50

Frölunda – Djurgården, Scandinavium
Frölunda
Förutom förlusten mot nyvaknade Brynäs har Frölunda vaknat ordentligt. Två raka segrar mot toppkonkurrenten HV71 gör att man är storfavoriter mot Djurgården. Dock har Djurgården stått upp bra mot Frölunda i samtliga matcher utom en den här säsongen. Frölunda får inte slappna av ikväll.

-Vi måste vara intensiva, ha folk med hem och spela ett bra försvarsspel. I matcherna mot HV71 hade vi ett fläckfritt försvar i match ett och ett bra försvar i match två, men där blev vi också mycket hårdare testade. I de båda matcherna mot HV71 har vi spelat bra powerplay och så har Lasse Johansson varit väldigt bra, han har varit tungan på vågen, säger assiterande tränaren Klas Östman till Frölundas hemsida.

Forwarden Anton Blidh ser fram mot mötet med Djurgården och lovar att det inte finns någon underskattning.

Djurgården
Djurgården har gått kräftgång under 2015 och har dragits ner i kvalstriden. Föreningen har under hela säsongen varit drabbade av skador, interna strider samt spelare som inte hunnit bli spelklara. Nu får äntligen den kanadensiske backen Simon Gysbers göra debut och frågan är om han likt de sistaminutenvärvningarna Ryan Lasch, Frölunda, och Marcel Hossa, Modo, lyfta sitt lag med sin närvaro?

Frågan: SHL:s formstarkaste lag mot det formsvagaste, visar det sig på resultatet?

Tips: 4-1

Bet24h: 1. 1,57 – X. 4,50 – 2. 5,00

Modo – Växjö, Fjällräven Center
Modo
Två raka segrar och superstärkt självförtroende gör att ångermanlänningarna inte gett upp hoppet om att slippa kvala.

– Det är självklart alltid bättre och roligare att vinna än att förlora matcher och det blir lättare att gå till jobbet oavsett andra faktorer som sena nätter och lite sömn efter en bortamatch. Vi går för tredje raka trepoängaren men vet att det kommer att krävas ett jäkla jobb och vi kommer inte att tro att någonting kommer gratis. Alla måste gå till sig själva och göra sitt absolut bästa i varje situation i matchen, säger Modos assisterande tränare Henrik Gradin till hemsidan och fortsätter:

– Vi måste hålla oss på banan och sluta att ta dumma utvisningar. Vi måste även vara smartare och göra bättre avvägningar när vi har puck om vi ska chippa ut eller starta ett anfall.

Växjö
Efter fyra raka segrar blev Örebro för svåra och man tvingades kapitulera på övertid. Växjö fortsätter att kämpa om att bli bäst i Småland, komma två eller i värsta fall ”bara” komma topp fyra. Växjö har sex raka segrar mot Modo och har en bra känsla inför kvällens match.

Frågan: Efter fyra raka segrar förlorade Växjö senast mot Örebro. Nu har man sex raka mot Modo, ytterligare en svit som bryts?

Tips: 4-2

Bet24h: 1. 3,25 – X. 4,00 – 2. 2,01

Luleå – Skellefteå, Coop Norrbotten Arena
Luleå
Luleå får aldrig ihop en serie matcher med segrar, utan det stannar vid max två raka. Nu är det derby och laget tog en meriterande bortaseger mot Linköping. Med CHL-segern och segern mot Linköping har nu Luleå två raka segrar.

Daniel Larsson får förnyat förtroende i målet.

Skellefteå
Tappade oväntat poäng hemma mot Brynäs senast. Nu har man gruvlig revansch revansch att fordra efter semifinalförlusten i CHL och man kommer riktigt taggade till Luleå.

– Vi kommer att åka upp och försöka göra en riktigt bra match. Vi kom inte upp riktigt i nivå mot dem under de två matcherna i Champions Hockey League, vi var inte nöjda. För att vinna där uppe så krävs bra kvalité på passningsspelet och hög intensitet i det vi gör, säger Stefan Klockare assisterande tränare i Skellefteå till föreningens hemsida.

Markus Svensson är fortfarande skadad och Skellefteå har därmed vaktar Erik Hanses målet ikväll.

Frågan: Vilka får det mentala försprånget vid eventuellt möte i en stundande kvartsfinal?

Tips: 2-6

Bet24h: 1. 2,63 – X. 3,80 – 2. 2,40

Örebro – HV71
Örebro
Närkingarna har halkat efter i toppracet och tvingas nu spela för att komma direkt till slutspel. Visst har man tre raka segrar, men de två senaste har slutat oavgjort efter full tid. Assisterande tränaren Håkan Åhlund ger sin syn på matchen.

– Det har varit tighta matcher mot dem. De är säkert revanschsugna, men vi har en bra chans mot dem om vi håller oss till det vi ska göra. Även om vi har lite skador och sjukdomar kan vi ställa upp med ett bra lag i morgon, säger han till föreningens hemsida.

Vad blir särskilt viktigt?
– Att hålla oss från utvisningsbåset, för de har skickliga forwards. Dessutom att sätta press på deras backar.

HV71
HV71 är revanschsugna efter tre raka förluster och måste hitta vinnarspåret igen för att få hemmafördel i kvartsfinalerna. Backen Mattias Karlsson ser dock en ljusning efter den senaste förlusten mot Frölunda.

– Vi gör ändå en bättre match idag. Det var tungt att vi inte kunde hålla ledningen lite längre och sen måste vi försöka undvika utvisningar, vi sitter på tok för mycket i utvisningsbåset, sa han till HV71:s hemsida efter senaste matchen.

Frågan: Hur blir stämningen i Jönköping om HV71 åker på fjärde raka förlusten

Tips: 4-2

Bet24h: 1. 2,23 – X. 3,80 – 2. 2,85