Frölunda – Luleå: En förmatch till Champions Hockey League-finalen

När finallagen i CHL drabbar samman i Scandinavium ikväll ljuger tabellen. Frölunda är på andra plats och Luleå är på åttonde, på de tio senaste omgångarna är Luleå trea och Frölunda tia.

Frölunda
På de tio senaste omgångarna har Frölunda gått kräftgång, men de har ryckt upp sig och vunnit två raka i SHL. Efter den tuffa semifinalen borta mot finska Kärpät har laget vilat sig i form till kvällens match.

-Vi har använt onsdagen till återhämtning och reflektion. Vi tror att det är viktigt att killarna får tid på sig att samla intrycken och ägna sig åt att bli fräscha till ikväll. Senast blev det inte så bra i den första SHL-matchen efter kvartsfinalerna så nu har vi en lite annorlunda approach, säger Roger Rönnberg, Frölundas tränare till hemsidan.

Förlustsviten tog hårt på Frölundaspelarnas självförtroende, men nu har de två raka segrar och en bättre känsla i laget.

-Det är inte skoj när du har haft en tre-fyra torsk i rad men vi har jobbat hårt och rätta till en del små detaljer, grundorsaker till att det gick sämre. Från början av säsongen rullade det bara på och vi tänkte väl inte så mycket på det. Vi har förbättrat en del detaljer i försvarsspelet och vi jobbar tätare tillsammans i uppbyggnadsspelet. Vi spelar fortfarande med samma press men ser också till att göra rätt avvägningar. De senaste matcherna har det gått riktigt bra och vi ser fram emot att få känna på Luleå en gång innan vi spelar final, säger backen Erik Gustafsson.

Gustafsson och laget är inställda på en tuff match ikväll i Scandinavium.

-Luleå är ett hårt jobbande lag, precis som vi, och jag tror att det blir spelet framför målen som kommer att bli avgörande. Sedan hoppas jag att vi kan ta med oss vårt powerplay från CHL in i SHL, då har vi en stor fördel, säger han.

Frågan: Seger i CHL och två raka segrar i SHL följdes upp med en förlorad match i CHL. Är Frölunda tillbaka i svackan?

Luleå
Luleå varken lyfter eller sjunker i tabellen, de har blivit något av ett varannanmatchlag och håller den sviten i sig blir det förlust borta mot Frölunda.

Även Luleås spelare förväntar sig en riktigt tuff match i Scandinavium.

– Vi är förberedda på en tuff match och de har hittat tillbaka till sitt spel på sistone. De är väldig svåra att slå på deras hemmaplan, men vi är kapabla att vinna där, säger Luleås finske forward Lennart Petrell.

Luleås assisterande tränare Anders Burstgröm tycker att matchen mot Frölunda är extra viktig då lagen möts i CHL-final inom ett par veckor.

– Det har varit jämna matcher mellan oss och visst sänder det signaler inför finalen om vilka som får ett mentalt övertag. Båda lagen vill visa vem som är bäst. Det är svårt att vinna där nere, men vi har en god känsla i truppen.

Frågan: Slutspel eller Play in, vad blir det för Luleå den här säsongen?

Tips: 4-3

Klicka på bilden för att spela på matchen
Klicka på bilden för att spela på matchen