Färjestad – Växjö: Sexpoängsmatch med slutspelskaraktär

I Karlstad ställs tvåan mot trean när det gäller formkurvan i SHL. Båda lagen går riktigt bra för tillfället och har chansen på topp-fyra båda två.

Färjestad
Nu går SHL-säsongen in i sitt slutskede och Färjestad vill vara med i toppen och kriga. Alla tidigare matcher är glömda och nu är det bara seger som räknas för värmlänningarna.

– Så är det ju. Nu är det matcher av slutspelskaraktär resten av grundserien och det gäller att vara förberedd på det, att träna, tävla och leva efter det. Det finns ingen morgondag i det här skedet av serien, säger Tommy Samuelsson, tränare i Färjestad till föreningens hemsida.

I början av säsongen var det bland annat målvaktsspelet som spökat för Färjestad. Nu är det kamp i stället för kramp om förstaspaden.

– Pogge gjorde en kanonmatch i Luleå och får fortsatt förtroende. Det är en tävling mellan våra två målvakter och den som tävlar bäst står. Det är upp till dom, menar Samuelsson.

Samuelsson har koll på Växjö och kräver hög disciplin av sina spelare och att de tar tävlingen på största allvar.

– Vi möter ett bra lag och det gäller att vi har 22 spelare som vill tävla. Växjö har ju plockat in lite folk och gjort sig av med lite folk också men tittar man på deras laguppställning så har de ett imponerande djup i den. Vårt fokus måste ändå ligga på disciplin och tävlingsnivå.

Frågan: Blir hemmafavören avgörande i den här matchen?

Växjö
Formstarka Växjö hoppas att formen sitter och kommer till Löfbergs Arena med gott självförtroende, två raka segrar och seger i det senaste mötet i Karlstad bidrar till optimismen.

Växjö trivs i Karlstad och har vunnit fem av de sex senaste mötena i Löfbergs Arena.

Frågan: Tar Växjö chansen i sexpoängsmatchen?

Tips: 2-4

Klicka på bilden för att spela på matchen
Klicka på bilden för att spela på matchen