Det höll inte för SSK – Karlsson sparkas

Det har varit turbulent i Södertälje ett tag och det har varit tränaren Janne Karlsson som stått i centrum för turbulensen. Nu har SSK tröttnat, inte bara på konflikten med fansen, utan även på tabelläget.

SSK:s numera sparkade tränare, Janne Karlsson hamnade i blåsväder när han kom med ett plumpt uttalande om klubbens fans.

– Jag har inte så mycket gemensamt med dem, jag brukar inte sitta med dem på Olearys, sa Karlsson till Viasat.

Senare försökte han be om ursäkt.
– Har jag förnärmat någon så ber jag om ursäkt. Det var inte min mening att håna fansen.

Nu väljer SSK att sparka jumbon i HockeyAllsvenskan, samtidigt tar assisterande tränaren Ante Karlsson över tills man hittat en ny tränare.

– Vi har nått ett läge där vi måste genomföra förändringar på ledarskapssidan för A-laget. Vi känner att vi har ett mycket konkurrenskraftigt lag men att vi inte fått ut den samlade kompetens som finns hos spelarna. Ante Karlsson representerar ett annat ledarskap och vi känner att denna förändring ska göra att vi undviker kval nedåt. Samtidigt söker vi ytterligare komplettering till A-lagets ledarskap men efter den senaste tidens diskussioner kan vi också konstatera att det krävs ett stort mod att kliva in i detta läge, säger SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem till föreningens hemsida.