Över 50 000 väntas när svensklaget spelar tyskt derby i Winter Game

Imorgon lördag är det dags för Winter Game i Deutsche Eishockey Liga, DEL, när Düsseldorf tar emot svensklaget Kölner Haie. Hockeydagbladet har pratat med Haies svenske backstjärna Andreas Holmqvist som är laddad inför matchen.
– Känslan är grym, säger han om matchen.

Den tyska hockeyligan, DEL, siktar på nytt europeiskt publikrekord för klubblag när Düsseldorf tar emot Kölner Haie på Espirit Arena som tar dryga 50 000. Det gamla rekordet är just 50 000 i tyska Winter Game 2013 när Nürnberg tog emot Berlin. Det svenska rekordet är matchen på Ullevi mellan Frölunda och Färjestad 2009 som lockade 31 144 åskådare.

Kölner Haie leds av den svenske tränaren Niklas Sundblad och av de svenska spelarna Andreas Holmqvist, Daniel Tjärnqvist och Andreas Falk. Hockeydagbladet har pratat med Andreas Holmqvist som ser fram mot att spela derbyt imorgon lördag.

– Det ska blir jäkligt häftigt att spela en sån här match, derby och mer än 50 000 på läktarna, säger han till Hockeydagbladet.

Att få spela inför fullsatta läktare, senaste biljettuppdateringen (30 december) sa att det var 47 000 biljetter sålda till matchen, går att ta på.

– Känslan är grym inför imorgon, jag kan inte vänta! Jag vill spela nu, säger Holmqvist.