Krönika: Stå upp och sjung för Myggan

Bild

Imorgon tisdag är det dags för Djurgårdens första match sedan den tragiska dödsmisshandeln i Helsingborg. Det är hockeyn som ska betvinga Örebro och jag är helt säker på att ”Myggan” som dödades vill att vi sjunger fram Djurgården till segrar. Låt oss sjunga för honom, låt hela Hovet gunga och låt oss tillägna den matchen och den kommande hemmapremiären på Tele2 Arena kommande helg till honom!

Jag kan på inget sätt säga att jag kände Djurgårdsbrodern som bragdes om livet igår innan matchen i Helsingborg. Trots det känner jag en grym sorg över en person, en pappa, en man, en son, en chef, en kollega, en Djurgårdsbroder som inte längre är med oss.

Det bästa sättet vi nu kan ta hand om varandra är att lyssna på dem som behöver lyssnas på, krama dem som behöver en kram eller två. De som känner familjen behöver stöd av sina bekanta och så vidare. Alla har sitt sätt att bearbeta sorg och vi ska lyssna in det.

Av det jag läst i diverse medier, forum och fått berättat för mig var ”Myggan” en person som verkligen älskade Djurgården och det var en passionerad kärlek. Låt oss tillägna ”Myggan” avslutningen av hockeysäsongen och hela fotbollssäsongen och ge honom en sista resa av kärlek och med en ljudnivå som chockar många!

En vän skrev till mig när jag uttryckte min sorg över gårdagshändelsen och det får avsluta den här krönikan:
”Through the anger and the pain
We shall learn to smile again
To play the game”

Vila i frid S ”Myggan” I

#VårIdrottVårtAnsvar