Kanada till final trots stora besvär

Kanada tog sig planenligt till final i Junior-VM, men det satt hårt åt. Ett tag buades hemmahjältarna ut av publiken i Air Canada Centre.

Slovakien stretade emot den förväntade kanadensiska anstormningen och man höll jämna steg i den första perioden. När sedan Kanada inte fick in pucken blev man utbuade av publiken. I slutet av den andra perioden bestämde sig publiken för att lyfta sitt lag och till takterna av ”Let’s go Canada” tryckte Nic Petan in 2-0 efter 18.06 i andra perioden. Innan perioden hade två puckar till ramlat in, en i varje mål.

I den tredje perioden orkade inte Slovakien och den storspelande målvakten Denis Godla längre och Kanada kunde gå i från till en säker seger.

Kepsregn
När Kanadas store segerorganisatör, Nic Petan, gjorde sitt tredje mål för kvällen regnade det in kepsar på isen i Air Canada Centre. Gladaste kepskastaren var hat trick-göraren Nic Petans pappa som sprang och köpte en keps för at slänga in på isen.

Orkar Slovakien och Godla ladda om till imorgon får Sverige kämpa ordentligt för bronspengen.

Slovakien – Kanada 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)
0-1 (04.27) Nic Petan (Connor McDavid, Curtis Lazar), spel fem mot fyra
0-2 (38.06) Nic Petan (Curtis Lazar, Connor McDavid)
0-3 (39.32) Shea Theodore (Anthony Duclair)
1-3 (39.57) David Soltes (Matej Paulovic)
1-4 (42.47) Anthony Duclair (Darnell Nurse, Sam Reinhart)
1-5 (51.59) Nic Petan (Curtis Lazar, Connor McDavid), spel fem mot fyra

Skott: 15-44 (6-6, 5-16, 4-22)
Utvisningar: Slovakien 6×2 min, Kanada 3×2 min
Domare: Roman Gofman, Ryssland och Konstantin Olenin, Ryssland (Gleb Lazarev, Ryssland och Andreas Malmqvist, Sverige)
Publik: 18 002 i Air Canada Centre