Holmqvist lägger av: ”Det känns jäkligt skönt att ha tagit beslutet”

Den förre Elitseriestjärnan Andreas Holmqvist lägger av efter säsongen. Han tog beslutet för några dagar sedan. Nu talar han ut om beslutet.

– Jag bestämde mig helt för några dagar sedan, säger han till Hockeydagbladet.

Den Djurgårdsfostrade Holmqvist väljer nu vid 33 års ålder att lägga skridskorna på hyllan. I Elitserien representerade han Linköping, Frölunda och Djurgården. 2006 blev han världsmästare med Tre Kronor och de senaste tre åren har han spelat med Kölner Haie i DEL. Nu har han tagit det tunga beslutet att karriären är över efter säsongen.

– Det är ett beslut som vuxit fram under säsongen. Jag bestämde mig helt för några dagar sedan och det känns jäkligt skönt nu när jag tagit beslutet, säger han till Hockeydagbladet.

Den senaste tiden har det gått mycket rykten om vad som händer med karriären och Kölner Haie ligger i ett tufft läge inför slutspurten, något som bidragit till att beslutet kommer nu.

– Det har varit så många rykten hit och dit. Nu när vi är inne i ett tufft läge kände jag att det var ett bra läge att lämna beskedet redan nu så att jag, laget och fansen kan forkusera på det, säger han och fortsätter:

– Jag har förutom min skada den här säsongen haft tre grymt roliga år här nere.

Att göra när karriären är slut råder ingen brist på för Holmqvist.

– Jag känner att jag vill anta nya utmaningar och även flytta hem till Stockholm igen.