Hersley: ”Leksand är ett avslutat kapitel”

Hockeydagbladet träffade den landslagsaktuelle KHL-backen Patrik Hersley om genombrottet som spelare, första tiden i KHL, Tre Kronor och framtiden.

– Det är Malmö som räknas, Leksand är ett avslutat kapitel, säger stjärnbacken till Hockeydagbladet.

Redan säsongen 2004-2005 gjorde Patrik Hersley A-lagsdebut i Malmö i dåvarande Elitserien, totalt blev det en assist på åtta matcher. Nio säsonger och sju klubbar senare fick han det stora genombrottet i SHL i nykomlingen Leksand.

– Jag hade en bra säsong i HockeyAllsvenskan och vi hade nästan samma lag som när vi gick upp. Äpplet (Andreas Appelgred red. amn) gav mig förtroende och jag fick spela mycket power play. Det var verkligen skönt att det lossnade, säger Hersley till Hockeydagbladet.

SHL-succén gav honom chansen i Tre Kronor, men det räckte endast till en EHT-turnering och träningsmatcher inför förra årets VM. Nu har succén för skåningen Hersley fortsatt i Sibir Novosibirsk där han fick en kanonstart och även en plats i KHL:s All Star Game.

– Jag har samma roll som jag hade i Leksand och jag känner mig trygg i den rollen. Det är skönt att ha tränarnas förtroende, säger Hersley.

Det måste bero på bra scouting från Sibir Novosibirsks sida.
– Jag tror inte de scoutar alls i den ligan.

Trots att han bor i köldhålet Sibirien trivs han i Novosibirsk och familjen kommer över så ofta de kan.

– När det är kallt, minus 30 och blåser då går man inte gärna ut. Men det funkar bra, det finns bra köpcentrum som man kan gå i och så.

Han trivs i Tre Kronor och det är skönt att få vara hemma i Sverige i några dagar. Annars har han inte mycket hemlängtan och han stänger dörren för att återvända till Leksand.

– Det i Malmö jag har mitt hjärta, det är dit vi kommer att flytta efter det här. Leksand är ett avslutat kapitel. Jag hoppas och tror att Malmö tar sig upp i år.

Kan det bli aktuellt med spel i Malmö redan till hösten?
– Man ska aldrig säga aldrig, men som det känns just nu blir det några år till här innan jag kommer hem igen.

1 svar på ”Hersley: ”Leksand är ett avslutat kapitel”

  1. Pingback: Leksand ett avslutat kapitel för Hersley | MrMadhawk.se

Kommentarer är stängda.